Pirmkārt, tāpēc, ka īru sautējums sasilda cilvēku, kā maz kas cits šajā pasaulē. Otrkārt, ar visu cieņu īru sautējuma īstajai receptei, visur ārpus Īrijas par īru sautējumu mēdz dēvēt to ugunīgo, sātīgo, barojošo un iepriecinošo gaļas un dārzeņu miksli, kas radies, tajā sametot gandrīz visu, kas ledusskapī un pieliekamajā atrodams. Un diesvienzin, kas šajā pēcsvētku un vienlaikus pirmssvētku laikā notiek mūsu krājumos – tur ir no visa pa druskai, vai ne? Un no tā, ticiet, var izdoties ideāls īru sautējums latviešu gaumē!
Par īru sautējuma īsto recepti runājot – gan jau paši īri neganti sakautos par to, kam tad īsti jābūt pašā pareizākajā un īriskākajā sautējumā. Skaidrs, ka jērs, burkāni, kartupeļi un Guiness alus pieklājīgā daudzumā ir obligātās sastāvdaļas. Īpaši jērs, citādi tie lopiņi vēl ņems un pārapdzīvos to salu, un īpaši alus, jo tajā gan sautē gaļu un dārzeņus, gan lieto iekšķīgi pagatavošanas laikā, un, protams, arī galdā īru sautējums tiek likts kopā ar labu pinti Ginesa.