Silti un gardi bez liekiem tēriņiem: šķelto zirņu zupiņas
Foto: Shutterstock
Šķeltie zirnīši ir brīnumains produkts: tas paēdina gardi un sātīgi – kaut veselu skolu! - un izmaksās ir viens no ekonomiskākajiem. Nav ko trakot – tērēsies Ziemassvētkos, bet šodien pusdienās lai iet karsta, garda šķelto zirņu zupiņa!

Runājot par skolu, domas dalās. Dažiem mūžīgās šķelto zirņu biezputras skolas pusdienās iespiedušās atmiņā un apnikušas uz visu mūžu. Savukārt dažiem tā skolas biezputras garša liekas īstākā, un, pašam gatavojot, nesanāk.

Kā jau ar daudz ko, arī šķeltos zirņus jāprot pagatavot. Arī gaumes ir dažādas – kādam tīk, ka biezputra ir tīrs zirnīšu sajaukums, kādam patīk pielikt klāt burkānus, kāds to padara par īstu sātīguma bumbu, pievienojot arī kartpuļus un uz pannas sačurkstinātu cauraudzīti vai saceptas sulīgas desiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!