Miltainie kartupeļi kārtīgi samīcīti ar piestu vai pat izberzti caur kādu virtuves gadžetu, tā, lai ne mazākais kunkulītis netraucētu baudīt kartupeļu biezputras samtaino krēmīgumu. Sīpoli ir sīksīki sakapāti, piens ir sakarsēts (aukstu pienu pieliet karstai biezputrai ir gastronomisks grēks!) un uzmanīgi ieliets biezputras mīlīgajās "mišelina" krunciņās.
Viss sakults un uzlikts uz uguns līdz pirmajam burbulim, biezputra garšīgi nopūšas un – buhhh! – izšauj to gaisā. Gatavs! Lielā bļodā iekšā un uzreiz uz galda! Kartupeļu biezputra jāēd karsta!
Ko ēdīsim klāt? Kartupeļu biezputra pati par sevi ir gastronomiskās baudas kalngali, ko tur vēl vajag! Bet var, protams, ielikt sviestiņu viducītī, var uzlikt pa virsu kartīgu krējuma karoti, un galu galā, sagriezts un uz pannas sačurkstināts cauraudzītis biezputras iedobītē ir īsta laime. Ir tas laiks, kad sasildīties pašam un sasildīt tuvākos ir svēts pienākums, un ar kartupeļu biezputru tas izdodas vienmēr.
Krāsnī cepta kartupeļu un krēmsiera biezputra
Bagātīga, krēmīga biezputra, kuru cep cepeškrāsnī un iegūst kārdinošu, zeltainu garoziņu. Ļoti ērts veids, kā sagatavot kartupeļu biezputru viesībām. Laicīgi izvāra kartupeļu biezputru (var pat vārīt iepriekšējā dienā), to vēl karstu pilda sacepuma traukā un noglabā līdz cepšanas brīdim.
Kartupeļu biezputra ar zaļumiem
Reizēm viss garšīgais ir patiesi vienkāršs – atliek vien pagatavot kartupeļu biezputru un sātīga maltīte gatava. Pamēģini samīcītajos kartupeļos iemaisīt siltas paniņas, tās biezputru padarīs kreptīgāku.
Īru sacepums ar malto gaļu un kartupeļu biezputru
Kārtīgai pusdienu maltītei - īru sacepums ar gaļu un dārzeņiem.
Kartupeļu biezputra ar cauraudzīti
Kartupeļu biezputra ar cauraudzīti – baudi ar marinētiem gurķiem, kefīru.
Krēmīgs kartupeļu biezputras sacepums ar lasi un sparģeļiem
Lielisks veids, kā ātri pagatavot gardu maltīti, izmantojot iepriekšējās dienas kartupeļu biezputru, papildinot to ar laša filejas gabaliņiem, sauju sparģeļu un krēmīgu mērci.
Krēmīga kartupeļu biezputra ar spinātiem un grauzdētiem riekstiem
Ikdienišķā kartupeļu biezputra kļūs par restorāna cienīgu ēdienu, ja pievienosi tai olu dzeltenumus, kādu sauju spinātu un grauzdētos, kraukšķīgos riekstu gabaliņus.
Kolkanons jeb sātīga kartupeļu biezputra 'īru modē'
Vai maz ir kāds, kuram negaršo kartupeļu biezputra? Bet, ja vēl tā tiek dāsni aizdarīta ar maigu saldo krējumu, sviestu, zeltainām bekona šķēlītēm un kraukšķīgiem kāpostu gabaliņiem kā to iecienījuši darīt īri, tad rezultāts ir tik zīdaini krēmīgs un grēcīgi gards, ka no tā gluži vienkārši nav iespējams atteikties. Dietologiem neatliks nekas cits, kā bezpalīdzībā nolaist rokas un saldsērīgi nopūsties, jo šis ir rudenīgi drūmām dienām nevainojami piemērots paēdiens.
Kartupeļu biezputra ar zaļumiem un sieru
Lai izdotos izcila kartupeļu biezputra, klasiskajā variantā svarīgi kārtīgi izmīcīt, pievienot sviestu, pienu un muskatriekstu. Piedāvājam papildināt tik ierasto garšu ar rīvētu cieto sieru – biezputra, varbūt nebūs tik gaisīga, kā ierasts, taču siers piešķirs ļoti izteiksmīgu noti, ko gribēsi baudīt vēl un vēl.
Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums
Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.
Lauksaimnieka kartupeļu biezputra
Lauksaimnieka kartupeļu biezputra - tik garda, ka neko citu nemaz klāt nevajag!
Foto recepte: Garšaugu kartupeļi ar trifeļu eļļu
"Šis būs citāds kartupeļu biezenis," apsola "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko. Viņa radījusi jaunu kartupeļu biezeņa recepti. Un tas patiešām ir pavisam kaut kas cits, nekā pierasts. Iespējams, šis ir pats labākais veids, kā sākt iemīlēt trifeļu garšu un aromātu.
Kartupeļu biezenis ar timiānu un kraukšķīgiem brokoļu gabaliņiem
Kaut šķiet, ka kartupeļu biezenis ir pavisam ikdienišķs ēdiens, papildinot to ar koši zaļiem un kraukšķīgiem blanšētu brokoļu gabaliņiem un sauju koši sārtu dzērveņu, krēmīgā putra būs izcila piedeva svētku cepetim.
Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem
Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem!
Gana pīrāgs ar saldo kartupeļu biezeni
Tradicionāli ganu pīrāgs jeb Shepherd's pie tiek pagatavots no maltās gaļas ar kraukšķīgu kartupeļu cepurīti pa virsu. Šoreiz ir nedaudz citādāka versija – pa virsu likti maigie saldie kartupeļi, bet zem tiem paslēpusies jēra maltā gaļa. Maltīte būs lielisks vakariņu ēdiens, ar ko pabarot visu ģimeni.
Jauno kartupeļu biezenis ar zaļumiem
Vitamīniem bagātai maltītei pagatvo kartupeļu - zaļumu biezeni.
Šepardas gaļas pīrāgs
Šepardas gaļas pīrāgs pusdienu un vakariņu galdam.
Diētiskais kartupeļu biezenis
Kartupeļu biezenis mazuļiem, vegāniem un diētu ieturētājiem.
Spinātu - kartupeļu biezenis
Spinātu - kartupeļu biezenis ikdienas vai svētku maltītei.
Kartupeļu biezenis ar parmezāna sieru
Kartupeļu biezenis ar parmezāna sieru gardai piedevai vai tāpat vien.