Kraukšķīga ķiploku bagete, ķiploku grauzdiņi, vistas spārniņi ar ķiplokiem, siera salāti ar kārtīgu ķiploku devu – kā jums tas izklausās? Pēc idejas jestrām brokastīm, mazām vakariņām vai šīvakara našķim pie televizora?
Skaidrs, ka ķiploks ir pilnīgi neatvairāms – tā smarža un garša nudien nav no šīs pasaules, un pareizajā brīdī un dvēseles stāvoklī ķiploki ir vienkārši nepieciešami. Gan ēst gatavošanā kā tādā– kā vispār iespējams pagatavot ēdienu bez ķiplokiem, es jums prasu? – gan dažādu gardumu cepšanā.
Ķiploku jautājumos vienaldzīgo nav un nevar būt. Kāda laime, ja izdodas satikties cilvēkiem, kuriem ķiploku bagete tiešām ir gardums un ķiploku grauzdiņi – dzīvei pilnīgi nepieciešams uzkožamais omulīgā vakarā, kad tik jauki ieritināties vienam otra līkumiņā. Tieši jums par prieku, draugi, "Tasty" dalās ar savām ķiplokmaižu receptēm!
'Ķieģelīša' ķiploku grauzdiņi majonēzes 'mētelītī'
"Ķiploku grauzdiņiem jābūt kraukšķīgiem un riktīgi ķiplokainiem, tad, manuprāt, ir trāpīts desmitniekā! Lūk, mūsmājās iecienītākā ķipoloku grauzdiņu pagatavošanas metode, bet brīdinu, ka šie var izraisīt vēlmi gatavošanu atkārtot un atkārtot," atklāj garšīgā recepšu bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa.
Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi
Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.
Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi
Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.
Ķiploku grauzdiņi I
Vienkārši pagatavojami ķiploka grauzdiņi.
Baltie ķiploku grauzdiņi
Baltmaizes ķiploku kumosiņi gatavi 10 minūtēs taukvāres katlā.
Ātrā ķiploku un garšaugu bagete
Tik vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, ar ko palutināt sevi un savējos - māju piepildīs patīkama tikko ceptas maizītes smarža. Sviests šajā receptē ir karalis, jo visparastākajam baltmaizes klaipiņam piešķir raksturu un izsmalcināti bagātīgu garšu. Recepti piedāvā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.
Kā grauzdēt bageti ar ķiplokiem un sieru itāļu gaumē
Kraukšķīga, aromātiski pikanta grauzdēta maizīte ar ķiplokiem, zaļumiem un sieru. Fantastiska uzkoda, kad gribas "piesiet dūšu". Maizīti cep veselu un, kad tā gatava, sagriež gabaliņos.
Siera - ķiploku maize maizes cepamajai mašīnai
Siera - ķiploku maize cepama maizes cepamajā mašīnā.
Ķiploku maize ar sieru un bekonu
Šī ir ļoti ātra un vienkārša recepte, turklāt ķiploku maizīti var sagatavot jau laicīgi, sasaldēt un sacept vēlāk.
Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu
Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!
Gardā ķiplokmaize ar zaļumiem
Gardā ķiplokmaize ar zaļumiem būs lieliska piedeva vasarīgiem salātiem un dažādiem gaļas ēdieniem. Arī tās pagatavošana neprasa īpašas pūles. Laikietilpīgākais process ir mīklas raudzēšana, bet tu vari izmantot šo laiku savā labā, lai palasītu grāmatu, noskatītos iecienītākā seriāla jaunāko sēriju vai pagatavotu salātus, ar ko pasniegt gardo ķiplokmaizi.
Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu
Gatavojoties Lieldienām, Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce aicina pagatavot vienkāršu un neierastu brokastu ēdienu svētku cienastam - kraukšķīgu bageti ar sparģeļiem un Benedikta olu.
Pildīta bagete ar siera krēmu
Garda un sātīga bagete ar krēmsieru, šķiņķi un saulē kaltētiem tomātiem. Recepti piedāvā "Rimi" Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Ķiploku sviests
Ķiploku sviests - karstmaizēm, tostiem un gaļas šmorēšanai.
Melno ķiploku sviests
Kamēr ikdienas ēdienkartē līdera pozīcijas ieņem labi zināmas un pārbaudītas lietas, arvien biežāk mūsu virtuvēs parādās dažādi eksotiski produkti, kā piemēram, melnais ķiploks – fermentēts ķiploks, kas īpaši iecienīts Āzijas virtuvē.
Siltas un kraukšķīgas ķiplokmaizītes ar sieru
Vari tās kraukšķināt pie salātiem vai zupas. Mazliet pikantas, un to gatavošanā izmantoti divi sieru veidi – mocarella un cietais siers, kas dažādo garšas. Paprikas pulveris, ar ko pārkaisītas maizītes, bagātina aromātu. Divdesmit minūtēs būs gatavas siltas un īpaši gardas sāļās maizītes, kuru recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga.
Sātīgais ķiploku grauzdiņu kārtojums ar papriku
"Tā kā man neiet pie dūšas tomāti klasiskajos ķiploku grauzdiņu salātos, tad piemēroju recepti savai gaumei, aizstājot tomātus ar papriku," savu salātu knifu atklāj garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Gardā svētku maize ar diļļu-ķiploku sviestu
Aicinot Latvijas svētkus svinēt ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot un 18. novembrī sēžoties pie skaisti klāta svētku galdam, kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks” iesaka iesmaržināt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu, ceļot galdā vēl silto kukulīti ar diļļu-ķiploku sviestu.
Karstās siermaizītes ar tunci un tomātiem
Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.
Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.
Brusketas ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Siltas, viegli apgrauzdētas maizītes, uz kurām sarindoti sulīgi tomāti un mocarellas siera gabaliņi, kā arī svaiga bazilika klātbūtne, rada neaizmirstamu garšu salikumu, kas lieliski piestāv gan brokastīm, gan viesu cienāšanai.
Uzkodu maizītes – brusketas
Kad vakari kļūst drēgnāki, arvien vairāk parādās vēlme tos pavadīt mājās pie vīna glāzes ar viegli pagatavotām un gaumīgām uzkodām. Itāļu virtuves vilinājums, kuru pagatavot jāpamēģina katram.
Sātīgās brokastu karstmaizes ar šķiņķi un sieru
Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.
Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci
Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.
Garenā ķiploku pica jeb maizīte ar rukolu
Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.
Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni
Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.
Vienkāršā čabatas maize bez mīcīšanas
Daudziem ir maldīgs uzskats, ka maizes cepšana ir piņķerīgs un laikietilpīgs pasākums, kas nav ieguldīto pūļu vērts. Jāatzīst, ka šis pieņēmums nav gluži bez pamata, jo ir daudzas receptes, kas paredz maizes mīcīšanu līdz septītajiem sviedriem, vairākkārtēju raudzēšanu un dažnedažādas citas izdarības, kas bieži vien, jau buroties cauri receptei, aizdzen jebkādu vēlmi tikt pie gardi smaržojoša pašcepta maizes klaipiņa. Bet ir arī tādas receptes kā šī, ko vienreiz izmēģinot, nākas secināt, ka ne vienmēr izcils rezultāts panākams tikai ar nogurdinošu darbu.
Karstmaize ar šampinjoniem, spinātiem un Krievijas sieru
Karstmaize ir ideāli piemērota brokastīm, bet tikpat labi launagā vai vieglās pusdienās tā itin labi remdēs apetīti, it sevišķi, ja ar sieru nebūsi skopojies. Izmēģini šo Lindas Vilmansones piedāvāto recepti, lai pats par to pārliecinātos!