Trifele ir kā mazs garšu kosmoss, kurā iespējams savienot visdažādākās garšas. Šokolāde un kakao, rums un rozīnes, vafeles un avenes, dateles un zemenes, maršmelovi, rieksti, mandeles, piparkūku drupačas – iespēju daudz.
Neticami, bet šokolādes trifeļu vēsture ir samērā neilga. Leģenda vēsta, ka tās radušās franču kulinārijas giganta Ogista Eskofjē virtuvē 20. gadsimta 20. gados – pilnīgas nejaušības rezultātā. Kādu dienu, kad viņa māceklis mēģināja pagatavot krēmu, viņš karstu saldo krējumu nejauši ielēja nevis bļodā ar sakultiem olu dzeltenumiem, kā bij domāts, bet bļodā ar šokolādes gabaliņiem. Ak, cik veiksmīga neveiklība!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit