trifeles, šokolāde, ziemassvētki
Foto: Shutterstock
Pašdarinātas trifeles ir viena no brīnišķīgākajām Ziemassvētku dāvanām. Katrā trifelē ieguldīts laiks un mīlestība, un tas galu galā ir vērtīgākais, ko viens otram varam uzdāvināt. Lieliski ir tas, ka šī dāvana un gardums ir kaut kas, ko iespējams pagatavot laicīgi. Trifeļu gatavošanas laiks ir sācies!

Trifele ir kā mazs garšu kosmoss, kurā iespējams savienot visdažādākās garšas. Šokolāde un kakao, rums un rozīnes, vafeles un avenes, dateles un zemenes, maršmelovi, rieksti, mandeles, piparkūku drupačas – iespēju daudz.

Neticami, bet šokolādes trifeļu vēsture ir samērā neilga. Leģenda vēsta, ka tās radušās franču kulinārijas giganta Ogista Eskofjē virtuvē 20. gadsimta 20. gados – pilnīgas nejaušības rezultātā. Kādu dienu, kad viņa māceklis mēģināja pagatavot krēmu, viņš karstu saldo krējumu nejauši ielēja nevis bļodā ar sakultiem olu dzeltenumiem, kā bij domāts, bet bļodā ar šokolādes gabaliņiem. Ak, cik veiksmīga neveiklība!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!