Mafini nudien ir ideāli. Vienkārši un diezgan ekonomiski pagatavojami, viegli pārvadājami un baudāmi vairākas dienas. Un vajag pavisam maz, lai, klasisku mafinu recepti mazliet papildinot, piemēram, ar šokolādes gabaliņiem vai dzērvenēm, varētu uzcept ļoti apetītlīgu un īpašu gardumiņu. Šokolādes gabaliņi, kas lēni kūst mutē – iedomājoties vien, sagribas tādā mafinā iekosties uzreiz! Savukārt, iemaisot mufinu mīklā lielogu dzērvenes, tie uzreiz izskatās pēc īstiem Ziemassvētku kēksiņiem. Apsienam ar sārtu lenti, pieliekot klāt kanēļa standziņu – un garda un veselīga dāvaniņa mīļam kolēģim gatava!
Kapkeiki savukārt ir mākslas veids, nu kā gan lai citādi tos nosauc. Oh, kā te var izvērsties ar glazūrām un rotājumiem – vaniļas, krēmsiera, baltās šokolādes, apelsīnu, piparkūku un citas glazūras, pāri pārkaisītas zvaigznītes, bumbiņas, sirsniņas... Kad tad vēl, ja ne Ziemassvētkos! Un tās krēma cepurītes! Tā jau ir īpaša māksla – visdažādākajās krāsās un formās, baroka laika galma dāmas ar savām parūkām nobāl!
Šī gada kēksiņu meistardarbnīcu pasludinām par atklātu un dalāmies ar "Tasty" saldākajām receptēm!
Liesie kēksiņi ar iebiezināto pienu un ogām
Medus kapkeiki ar košu glazūru
Svētku kēksiņi ar balto šokolādi un avenēm – viegli kā mākonīši
Mafini ar žāvētām dzērvenēm un balto šokolādi
Kakao un ābolu kēksiņi kaloriju skaitītājiem
Sulīgie rabarberu mafini ar kanēļa cukura drumstalām
Šokolādes un mandeļu tējas kūciņas ar citronu krēmu un meringu
Vienkāršie šokolādes mafini ar zemesriekstu krēma pildījumu
Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti
Biešu-dzērveņu kēksiņi ar iebiezinātā piena krēmu
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgie ogu kēksiņi no tostermaizes
Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi
Zemesriekstu sviesta vārītais krēms kūkām un glazūrkēksiņiem
Banānu un šokolādes mafini
Sulīgie mafini ar upenēm no saldētavas
Mafini ar žāvētām dzērvenēm un kanēli
Ievārījuma un kokosriekstu mafini
Trīskāršie šokolādes 'Mars' kēksiņi
Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis
Valriekstu mafini ar sviesta glazūru
Sulīgie aveņu un mandeļu mafini
Melleņu un baltās šokolādes mafini bez glutēna
Apelsīnu un dateļu mafini
Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu
Banānu mafini
'Brauniju' glazūrkēksiņi ar šokolādes krēma putām
Mafini ar šokolādes gabaliņiem
Valriekstu un kļavu sīrupa mafini
Uzmundrinošie kafijas kēksiņi ar avokado krēma glazūru
Spirdzīgie citronu un greipfrūta mafini ar magoņu sēkliņām un pūdercukura glazūru
Biezpiena kēksiņi ar mandarīniem
Pārgatavu banānu mafini
Melleņu mafini
Kakao mafini
Saldo kēksiņu pamatrecepte
Keksiņi ar rozīnēm
Ziemsvētku mafini
Ābolu mafini ar valriekstiem
Apelsīnu mafini
Mandeļu un ķiršu kēksiņi
Mafini ar iebiezinātā piena pildījumu
Klasiskas glazūrkūciņas ar šokolādes standziņām
Citronu kūciņas ar olbaltuma cepurīti
Citronu kapkeiki - kēksiņi ar siera krēmu
Video: Vaniļas - šokolādes glazūrkēksiņi no raidījumu cikla 'Blondīne virtuvē'
Ghetto.tv piedāvā raidījumu ciklu "Blondīne virtuvē", kas pat galīgiem pavārmākslas diletantiem iemācīs gatavot īstus kulinārijas šedevrus. Šoreiz uzzini, kā pagatavot vaniļas - šokolādes kapkeikus jeb glazūrkēksiņus.