šķovēti kāposti, sautēti kāposti
Foto: Shutterstock
Sācies laiks, kad nekas vairs nenotiek tāpat vien – katras pusdienas kā mazais Ziemassvētku vakariņu ģenerālmēģinājums! Vēl ir laiks paeksperimentēt un sameklēt pašas labākās receptes, lai svētku vakariņas varētu gatavot bez lieka stresa un pēc pārbaudītas receptes. Štovēti kāposti ir viens no svētku galda obligātajiem ēdieniem. Klasiku klasika! Bet arī te ir dažādas receptes un dažādas pieejas – un vēl ir laiks izmēģināt vismaz dažas no tām!

Tradīcijās spēks – un paaudžu paaudzēs mantotas receptes un ielāgotas virtuves gudrības mūs glābušas vienmēr un izglābs arī šajos Ziemassvētkos. Bet, ar visu cieņu pret omītes receptēm un to, kā kāpostus vienmēr štovējusi mamma, laiku pa laikam jau iešaujas prātā arī dažas ķecerīgas domas, vai ne? Piemēram. Vai kāpostiem tiešām jābūt tik šausmīgi trekniem, kā ome taisa? Varbūt šogad pamēģināt to recepti ar sarkanvīnu un apelsīniem? Varbūt tiešām piešaut klāt medu? Vai iestātos pasaules gals, ja štovētu kāpostus kopā ar kariju un čili?

Nu tad tā: ir īstais brīdis izmēģināt noštovēt kāpostus ar kādu jaunu garšas niansi – kas zina, varbūt kļūs par klasiku un ģimenes leģendu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!