Kēksam ir senas tradīcijas. Anglosakšu zemēs to gatavo jau mēnesi pirms svētkiem, iejaucot mīklu ar ar kārtīgu žāvēto augļu maisījumu un izcepto kēksu pēc tam mēneša garumā rūpīgi mitrinot ar brendiju. Kēkss izdodas sulīgs, bagātīgs un vaigus sārtinošs.
Taču nekas nav nokavēts – Ziemassvētku kēksam var pievērsties jebkurā brīdī. Receptes ir dažnedažādas, un ne visas paģēr mēnesi ilgu noņemšanos. Un pat tās, kurās ieteikts nodarboties ar kēksu mēnesi pēc izcepšanas, var droši likt lietā arī dažas dienas pirms Ziemassvētkiem. Un mitrināšana ar brendiju arī ir tīrais izvēles jautājums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit