Briseles kāposti nu reiz ir tāds ēdiens, kur vienaldzīgo nav – vai nu, vai nu. Bet tiem, kas stāv tajā frontes pusē, kura neēdīs un pat nemēģinās, tomēr vērts ar šiem dārzeņiem sadraudzēties. Tam ir vairāki iemesli, un pirmais ir tāds, ka šie kāposti ir ļoti garšīgi un patiesībā būtiska Ziemassvētku maltītes daļa!
Briseles kāposti, rožkāposti, Jorkšīras kāposti
Varbūt būtu vieglāk sadraudzēties ar Briseles kāpostiem, ja tos sauktu par rožkāpostiem? Mēs esam ne tikai zemnieku, bet arī dzejnieku tauta – kad Latvijā sāka ievest un ieaudzēt šos kāpostu brālēnus, nekāda Brisele nevienam vēl sapņos nerādījās. Bet jaunās modes kāposti izskatījās kā neizplaukuši rožu pumpuri. Tā rožkāposti dabūja savu nosaukumu Latvijā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit