Kāposti ir jāēd, kurš to nezina. Bet pienākumi un pareizā ēšana nav nekas pārāk aizraujošs, vai ne? Tāpēc kāposti jāēd garšīgi, skaisti, ar specefektiem! Tad ir cita garša, cits skats un cits efekts. Un to nu nevar noliegt – kāposti ir viens no efektīgākajiem (un arī ekonomiskākajiem!) produktiem, kas izaug Latvijā.
Liekas, kurš gan nezina: kāposti ir ziemeļu citroni, kāpostos esošais C un pārējie vitamīni ir tieši tas, kas mums visiem vajadzīgs spēkam, imunitātei un garastāvoklim. Kāposti lieliski piepilda vēderu un vēl lieliskāk izbirstē zarnu traktu, palīdzot gremošanai – un arī kādu gramu svara sadedzina! Šajās dienās, kad līdz ielīšanai svētku tērpā nu ja ir skaitītas stundas, tas ir diezgan svarīgi. Kāposti ir lieliski!
Un tomēr – ko līdz visa zināšana, ja priekšā atkal stāv kāpostgalva, kas atkal jākapā un atkal jāizdomā, kā to dabūt iekšā. Klasiskie kāpostu un burkānu salāti, iespējams ir pirmais, kas nāk prātā.