Tātad: siļķi kažokā vajag daudz. Jautājums par to, vai siļķi kažokā vajag vispār, īsti nepastāv. Skaidrs, ka vajag. Kā tad bez viņas? Siļķe kažokā nelaiž garām nevienu ballīti! Un Ziemassvētkus jau nu nepavisam. (Tiesa, arī Jaunais gads bez siļķes kažokā ir visai bezkrāsains pasākums.)
Siļķei kažokā līdzināties var tikai rasols – abi ir gastronomiskas leģendas, obligātie svētku viesi, bez kuriem īsti nav tas, un – par abu gatavošanu domas dalās un ugunis šķīst. Par to, kas uz kā jāliek vispirms – bietes uz siļķēm vai burkāni uz bietēm, vai majonēze jājauc ar krējumu, kāds ir pareizais majonēzes kārtu daudzums un apjoms, vai siļķei jātiek mitrinātai ar majonēzi vai drīzāk jānoslīkst tajā ar visu asti, āboliem jā vai nē utt.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit