Ja paveicas, Ziemassvētku vakariņas jau vispār ir tādas – viens lielisks ēdiens seko nākamajam, sākot ar sāļo galu, beidzot ar saldo. Desertu un saldo maizīšu gatavošanas Ziemassvētkos aizņem daudz laika, un kur nu vēl visi pārējie darbi. Tāpēc Ziemassvētku kūka nudien ir īsts glābējs – ietaupa milzumdaudz laika svētku dienā un vakarā ir īsts triumfs.
Patiesību sakot, svētku vakariņām ejot uz beigām, mums daudziem ir vieglas pārēšanās pazīmes, jo nu – viss tik garšīgs, tik garšīgs. Taču gabaliņam pašceptas Ziemassvētku kūkas vai tortes vieta vienmēr atradīsies, tas nu ir skaidrs.
Iedvesmojies no "Tasty" kūku kolekcijas – varbūt kāda no kūkām Ziemassvētku vakarā rotās tavu svētku galdu? Tas būs tā vērts!
Aprikožu un apelsīnu kūka Ziemassvētkiem
Klasiska un tik garda Ziemassvētku kūka, ka pat ilgās gaidīšanas laiks līdz kūkas baudīšanai nespēj atturēt no tās pagatavošanas. Lieliskās garšas dēļ kūkai ir vairākas papildinājumu variācijas, ar dažādiem pārklājumiem un saldām dekorācijām, taču šī ir visu recepšu pamats, bez kura neiztikt tradicionālās Ziemassvētku augļu kūkas pagatavošanā.
Īstā Ziemassvētku kūka
Īstā Ziemassvētku kūka jāsāk gatavot jau oktobrī, vēlākais novembrī!
Bagātīgā Ziemassvētku kūka ar žāvētiem augļiem
Bagātīga Ziemassvētku augļu kūka, kas gatavojama mēneša garumā.
Ziemassvētku kūka
Ziemassvētku kūka ar marcipāna - ruma glazūru.
Melnā šokolādes kūka ar piparkūku garšvielu
Šokolādīga kūka ar piparkūku garšu – īsta Ziemassvētku galda cienīga kūka, ko iesaka kūku meistare Ilze Kupča. "Tasty" kūku meistarklases dalībniekiem to izdevās pagatavot ar pirmo reizi. Viss, kas jādara – rūpīgi jāseko receptei. Savukārt rotājot kūku gan var ļauties improvizācijai un fantāzijai!
Foto recepte: Piparkūku un mandarīnu siera kūka bez cepšanas
Bez kā nav iedomājams Ziemassvētku gaidīšanas laiks? Protams, ka bez piparkūkām un mandarīniem. Lai dzīve būtu vēl saldāka, noslēp madarīnu daiviņas zem gaisīgas krēmsiera pildījuma "segas", bet piparkūkas - zem zelta pērlītēs mirguļojošas želejas kārtiņas. Pasaka, ne kūka!
Kūku meistares Ilzes Kupčas mājas kūka ar vārīto krēmu
Ilze Kupča savu slaveno īstās lauku kūkas recepti un savu kūku cepšanas talantu mantojusi no savas vecmāmiņas. Nevieni lieli svētki ģimenē nepaiet bez šīs kūkas. Dalāmies ar šo gadsimtiem seno recepti, lai skaisti un gardi svētki Jūsmājās!
Saldummīļu sapnis – šokolādes desas kūka
Saldā "desa" jeb saldā brunete noteikti daudziem ir bērnības gardums, kas gatavots ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Ierasts, ka šo kārumu veido kā tādu desu, bet to var gatavot arī apaļu – gluži kā kūku! "Uzmanību, var rasties atkarība!" tā par šokolādes desas kūku saka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.
Leģendārā Pavlovas kūka ar knifiņu
Pavlovas kūka tik tiešām ir leģendām apvīta, un katrai šīs kūkas cepējai ir savs knifs, lai tā izdotos brīnumgarda. Garšvielu un pārtikas piedevu vairumtirdzniecības uzņēmuma ''Safrans.lv'' eksperti dalās ar savu Pavlovas kūkas recepti un atklāj pārbaudītu knifu, lai bezē daļa nesakristos.
Lauku rulete ar vārīto krēmu
Īsts lauku biskvīts, kas gatavots no daudzām olām un bagātināts ar sātīgu krēmu, būs baudījums ikkatram. Konservēti persiki un odziņas papildinās garšu. Izcila ideja, kā brīvdienu sajūtu padarīt īpašu un bērnības garšām vītu. Veido ruleti 40 reiz 30 centimetrus lielā formā. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.
Sulīga šokolādes kūka ar bagātīgu šokolādes krēmu
Šokolādes nekad nevar būt par daudz! Šokolādi baudot, uzlabojas garastāvoklis. Pagatavo kūku saviem mīļajiem brīvdienās vai kā gardu pārsteigumu jubilejā un izbaudi šokolādes burvīgo garšu. Recepti iesaka gardēde Anna Škaravecka.
Piparkūku siera kūka svētku noskaņā
Ja mājās palicis daudz neapēstu piparkūku, tad, lūk, ideja, kā tās gardi izmantot – pagatavojot siera kūku. Gan turpināsies svētku noskaņa, gan būs jaunradīts un neparasts kārums, ar ko pamieloties. Recepti savā "Instagram" kontā "Ēdam skaisti" iesaka autore Māra Ziemele.
Gardā, sulīgā un krēmīgā ābolkūka
Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Kārdinošā medus kūka ar maskarpone sieru un dzērvenēm
"Kūka ir klasiskās medus kūkas otrās pakāpes māsīca," tā par šo gardumu saka Malda Rozentāle, kurai klasiskās medus kūkas recepte šķiet par daudz sarežģīta. Kūka pagatavojama ļoti ātri un tikpat ātri tā pazūd no šķīvja. Maskarpone siers piešķir tai bagātīgumu. Kārumnieki novērtēs.
Pievilcīgā brūkleņu–bazilika siera kūka
Garšās koša kūka kā pats rudens. Skaisto un dabīgo nokrāsu piešķir maigais avokado. Laima sula un medus savukārt spēlējas skābenās un saldās notīs. Un kūkas gatavošanā nav izmantoti milti. Dekorē ar savām iecienītākajām ogām. Recepti iesaka gardēde Māra Deless–Vēliņa.
Ātrā biezpiena torte ar 'Selgas' cepumiem
Ātrajām cepumu tortēm ir neskaitāmi daudz garšu variāciju. Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas
Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!
Īpaši bagātīgā siera kūka svētkiem
"Lai izceptu perfektu kūku, jāizmanto tikai svaigas un kvalitatīvas sastāvdaļas. Jā, iespējams, kūkas izmaksas nebūs no lētākajām, bet, ja vēlamies izcilu rezultātu, tad nevajag skopoties, jo īpaši svētku reizēs. Savukārt, lai siera kūkas pildījums saglabātos krēmīgs, ir svarīgi to nepārcept un ievērot cepšanas temperatūru," skaidro vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere, iesakot kārdinošas siera kūkas recepti svētkiem.
Sulīgā medus kūka ar skābā krējuma krēmu
"Es ilgi un neveiksmīgi meklēju medus kūku, kas, citējot manu vīru, "garšotu pareizi", līdz to man iemācīja Inta, mana pamatskolas laiku labākā draudzene. Tagad tā ir mana vīra mīļākā kūka un ļoti garšo arī manām Kanādas draudzenēm," – tā pārbaudītas medus kūkas recepti piesaka Baiba Jautaiķe.
Gardā medus kūka
Medus kūka, kas ir patiesi mitra, ar krējumu bagāta un gardām medus biskvīta kārtām. Un tās pagatavošana neaizņems visu dienu.
Ziemassvētku šokolādes kūka ar putukrējumu, avenēm un apelsīniem
Šokolādes kūka ar Ziemassvētku garšu - īpašs iepriecinājums šokoholiķiem, kuru vēl neatvairāmāku padara maigais putukrējums un koši sulīgie dekora akcenti.
Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi
Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.
Franču šokolādes kūka bez miltiem
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.
Šokolādes biskvīta kūka ar aprikožu ievārījumu – Zahera torte
Klasiskā austriešu šokolādes kūka Zahera torte ir viens no slavenākajiem Vīnes desertiem. Pagatavo garšīgo saldo ēdienu no bagātīga šokolādes biskvīta, aprikožu ievārījuma un tumšās šokolādes glazūras.
Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu
Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.
Gardā šokolādes un sāļās karameles kūka
Pavisam grēcīgais deserts, par kura gatavošanu un ēšanu ir vērts sākt domāt jau nedēļas vidū, lai pienācīgi sagatavotos lielajam virtuves piedzīvojumam. Vienā kūkā mīsies gaisīgā biskvīta, saldas šokolādes un sāļas karameles garšas. Kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu iemīļotāko kūku!
Franču šokolādes kūka
Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri.
Šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu
Saldummīļi var uzgavilēt, jo, "saprecinot" medus kūku ar šokolādi un iebiezināto pienu, ir radīts īsts konditoreju grāvējs – šokolādes medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.
Medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu
Medus kūka ar iebiezinātā piena krēmu - vienkārši fantastiska.
Īpaši kraukšķīgais 'Napoleons'
Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.
Andrejmuižas saimnieces lauku torte ar vārīto krēmu
Kas var būt labāks par lauku torti ar gardu vārīto krēmu un ogām? Tortes recepti piedāvā spraunā Andrejmuižas saimniece Valentīna Pozņaka, kura ar šo kūku cienā savus viesus, un arī portālam "Delfi" bija tas gods pagaršot saimnieces veikumu, ciemojoties atjaunotajā Andrejmuižā pērn.
Gatava 20 minūtēs: biezpiena un cepumu torte bez cepšanas
Šī neparastā un ļoti gardā torte ir pagatavojama bez cepšanas. Sulīgās tortes kārtas veido maigs biezpiena krēms un cepumu drumstalas ar žāvētu augļu un riekstu gabaliņiem. Interneta dzīlēs noskatītas tortes recepti iesaka mūsu lasītāja Antuanete, kura recepti pielāgojusi savai gaumei, aizstājot sausiņus ar auzu pārslu cepumiem un iztiekot bez šokolādes glazūras.
Vienkāršā rupjmaizes kārtojuma torte
"Torte sanāk ļoti sulīga un garšo kā maigs rupjmaizes kārtojums, turklāt to pagatavot būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Genovefa Galauliņa.
Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Ļoti ātrā un vienkāršā kūka 'Napoleons' svētku galdam
Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.
Šokolādīga šokolādes torte
Šokolādīga šokolādes torte – brīnišķīgi salda un sulīga.
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Torte 'Melnais princis'
Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.
Torte 'Napoleons'
Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.
Mājās cepta torte 'Cielaviņa'
Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
Napoleons ar vārīto krēmu un ābolu ievārījumu
Napoleons ar vārīto krēmu un ābolu zaptes pildījumu.
Švarcvaldes ķiršu torte 'Kaprīze'
'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.
Franču virtuves klasika – Onorē kūka
Klasiska franču kulinārijas recepte, kas nosaukta Svētā Onorē (St. Honoré) vārdā, kurš ir konditoru un šefpavāru patrons. Lai gan sarežģīti pagatavojama, šī kūka, gluži kā teju jebkura franču virtuves smalkmaizīte, būs izcili garda.
Persiku - 'Rafaello' torte
Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.