cūkgaļa ar kaulu
Foto: Shutterstock
Ziemassvētku cepetis ir viens no svētku galda centrālajiem atribūtiem. Ja mājās vēl nav cepeša gaļas gabala, ir pēdējais brīdis izlemt, ko pirkt, kā izvēlēties labāko gabalu, kā marinēt un ko darīt, lai cepetis būtu īsteni sulīgs.

Ar to sulīgumu vienmēr ir stresiņš – vai šoreiz izdosies vai atkal būs pasauss. Cepetis vienmēr ir liela mistērija, kur svarīgs ir gan izvēlētais gaļas gabals, gan marinēšanas nianses, gan krāsns temperatūra (un, piedodiet, dārgie zinātnes draugi, bet reizēm liekas, ka arī mēness fāze!). Bet vai vienmēr vajadzīgs tieši liels cepeša gabals?

Galu galā – kurš teicis, ka krāsnī jāliek puscūka vienā gabalā? Un kurš teica, ka tai vispār jābūt cūkas gaļai?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!