rupjmaizes kārtojums
Foto: Shutterstock
Piparkūku sezona sākas agri – jau novembrī. Kāds brīnums, ka, Ziemassvētkos piedzīvojot savu zvaigžņu stundu, jau nākamajās dienās piparkūkas piedzīvo strauju norietu. Tās joprojām ir visur, bet iekšā vairs īsti nelien. Ko darīt ar to piparkūku lērumu?

Atbilde ir skaidra un garda: dot savām piparkūkām otro dzīvi! Citiem vārdiem sakot, iestrādāt piparkūkas (un arī piparkūku mīklu, no kuras vairs negribas cept piparkūkas) citos kārumos – kūkās, kārtojumos un dažādos citos desertos.

Viens no vienkāršākajiem variantiem ir tā saucamā "Eton mess" deserta variants ar piparkūkām. Samaisām Mascarpone siera divas paciņas (vai vienu, atkarīgs no tilpuma), lai masa vijīgāka. Sakuļam paciņu putukrējuma ar cukuru, liekam bļodā pie Mascarpone siera. Pievienojam ar gaļas vai parasto āmuru sadauzītas piparkūkas (ne kā pulveri, tomēr gana sīkos gabaliņos), ja vēlme, arī sadrupinātus bezē cepumus (lai vismaz kaut kas no oriģinālās receptes!) un, galu galā, ja gribas tā pa šiko un vēl tuvā oriģinālajai receptei, arī svaigu zemeņu gabaliņus. To visu uzmanīgi samaisa – ar iecilāšanas metodi, lai nesanāk putra. Supersmalks saldēdiens ar Ziemassvētku garšu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!