Jaunā gada ballīte vienmēr iedvesmo uz kaut ko jaunu. Ja pie Ziemassvētku galda kāds vēl pukstēja par to, ka atkal viss kā vienmēr, tad tagad – uz priekšu! No jautras eklektikas un pilnīga rokenrola, līdz tematiskām ballītēm. Piemēram, kā būtu, ja Jauno gadu šogad sagaidītu franču stilā? Ar tādu ohlala vieglumiņu un gardiem ēdieniem no franču virtuves.
Protams, arī Jaunajā gadā ir savi "obligātie" ēdieni, piemēram, rasols – nu kā bez rasolīša? (Īpaši 1. janvāra brokastis bez tā nav iedomājamas.) Bet, ja ballēsimies franču stilā, te viss ir vienkārši – nosaucam rasolu par Olivjē salātiem (franču šefpavāra Lisjēna Olivjē 19. gadsimta 60. gados radītie salāti kādam Maskavas restorānam esot vismaz rasola brālēns), un lieta darīta!
Francijas virtuve ir brīnišķīga, un ne velti franču gastronomija un kulinārija ir visas Eiropas pavārmākslas pamatā, un tieši ar franču virtuvi pavāri sāk apgūt ēst gatavošanas augsto mākslu.