Jaunā gada ballīte vienmēr iedvesmo uz kaut ko jaunu. Ja pie Ziemassvētku galda kāds vēl pukstēja par to, ka atkal viss kā vienmēr, tad tagad – uz priekšu! No jautras eklektikas un pilnīga rokenrola, līdz tematiskām ballītēm. Piemēram, kā būtu, ja Jauno gadu šogad sagaidītu franču stilā? Ar tādu ohlala vieglumiņu un gardiem ēdieniem no franču virtuves.
Protams, arī Jaunajā gadā ir savi "obligātie" ēdieni, piemēram, rasols – nu kā bez rasolīša? (Īpaši 1. janvāra brokastis bez tā nav iedomājamas.) Bet, ja ballēsimies franču stilā, te viss ir vienkārši – nosaucam rasolu par Olivjē salātiem (franču šefpavāra Lisjēna Olivjē 19. gadsimta 60. gados radītie salāti kādam Maskavas restorānam esot vismaz rasola brālēns), un lieta darīta!
Francijas virtuve ir brīnišķīga, un ne velti franču gastronomija un kulinārija ir visas Eiropas pavārmākslas pamatā, un tieši ar franču virtuvi pavāri sāk apgūt ēst gatavošanas augsto mākslu.
Mums katram galvā ir savas klišejas par franču ēdieniem. Kruasāni, krepes (nu tās pašas pankūkas, latviski sakot) ar zemenēm, kafija, šampanietis gultā, protams, ar visiem "lamūr" un "bonžūr", ak, austeres, šis Dievu ēdiens, protams, arī mīdijas baltvīnā ar apgrauzdētu bageti, burgundijas vīns, sieri, sieri, sieri, kartupeļu frī, creme brule, oh, un makarūni... Vēl viens punkts par labu franču virtuvei: francūzietes nekļūst resnas (nejautājiet, kā, nekļūst, un viss). Ir pat grāmata ar tādu nosaukumu. Vai vēl varētu būt jautājumi par to, kā iesākt Jauno gadu?
Paši francūži Jauno gadu svin ļoti dažādi – viss atkarīgs no reģiona un konkrētās vietas. Dažuviet liek galdā tītaru, tie, kam palaimējies dzīvot pie ūdeņiem, protams, mielojas ar jūras veltēm, citur joprojām grēcīgi ļaujas foie gras (šausmonīgi iegūtā, bet šausmonīgi garšīgā zosu aknu pastēte). Populārs ir pīrāgs vai tā sauktā pupiņu kūka, tāds kā bagātīgs augļu kēkss, "Pupu karalis" – kuram trāpās gabaliņš ar pīrāgā iecepto pupu, ir vakara karalis, kuram iegribām visiem jāpakļaujas.
"Tasty" ēdienu kolekcijā ir daudz ēdienu no Francijas virtuves, kas Jauno gadu ļaus nosvinēt franciskā noskaņā un ar franciskas gardēdības elementiem. Iedvesmojies – un Bonne année! Laimīgu Jauno gadu!
Rulete ar krēmsiera pildījumu un glazūru jeb 'Ziemassvētku pagale'
Saldās ruletes jeb "Ziemassvētku pagales" (Yule log) jo īpaši iecienītas franču, nīderlandiešu, beļģu un citu Eiropas valstu nacionālajās virtuvēs. Šoreiz mazliet citādāks variants bez šokolādes, bet ar krēmsieru un piparkūku garšu.
Brokastis Parīzē – kruasāns ar zemenēm un Kamembera sieru
Tajos rītos, kad ļoti būtu gribējies pamosties Parīzē, jādzer melna kafija un jāēd kruasāni. Kruasāniem jābūt lakoniskiem, neatvairāmi elegantiem un ļoti šarmantiem. Ja reiz Parīze, tad Parīze! Ļausim mazo triku paveikt zemenēm un Kamembera sieram.
Tikai piecas sastāvdaļas: katlā cepta vienkāršā franču maize
Šī ir vienkāršākā franču maizes recepte, kurai nepieciešamas vien piecas sastāvdaļas! Un pilnīgi noteikti tās visas jau atradīsi savā virtuvē. Gatavošana neprasa lielu ķimerēšanos, bet rezultātā iegūsi tik glītu kukulīti, ka mājiniekiem šķitīs – tas nācis no kādas smalkas beķerejas. "Ja sirds kāro pēc svaigi ceptas maizes, bet negribas darboties ilgi, šī recepte ir tieši tev!" iesaka "Cook.me" autore, vides aktīviste, kas vēlas darīt pasauli labāku, Nīna.
Mīdijas baltvīna mērcē
Mīdiju gatavošana ir itin vienkārša, savukārt rezultāts – izcils. Recepti iesaka Linda Vilmansone.
Gaisīgā 'Poulard' omlete franču gaumē
Šai omletei ir īpašs pagatavošanas veids, kas to padara tik pufīgu, gaisīgu un kārdinošu. Baudi kopā ar salātiem. Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore, gardēde Māra Ziemele.
'Mūķeņu purkšķi' jeb pončiki franču gaumē 'pets-de-nonnes'
Franču iecienītie "pets-de-nonnes" gan pēc kārdinošā izskata, gan pēc gatavošanas veida stipri līdzinās mums zināmajiem pončikiem, vien ar to atšķirību, ka "mūķeņu purkšķi", pateicoties plaucētajai mīklai, ir čaganāki un gaisīgāki.
Klasiskais brilē krēms
Klasisks Francijas virtuves deserts ar krēmīgu vaniļas garšu un lūstošu cukura virskārtiņu atrodams teju katra restorāna ēdienkartē. Lai gan var šķist, ka deserta pagatavošana ir grūta un laikietilpīga, "Rimi" gardēde Liene Zemīte norāda, ka tā nebūt nav. Nepieciešamas tikai pareizās sastāvdaļas un aprīkojums, lai ikviens restorāna cienīgo desertu pagatavotu arī mājas apstākļos.
Sulīgas franču karbonādes cepeškrāsnī
Franču karbonādes cepeškrāsnī jeb gaļas, sīpolu, tomātu un siera kārtojums gardai maltītei bez lielas piepūles.
Īpaši kraukšķīgais 'Napoleons'
Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.
Franču grauzdiņi ar kanēļa sviesta pildījumu
Par olu maizītēm dēvētie franču grauzdiņi ir vienkāršs un nekļūdīgi gudrs veids, kā no olām un cietākas maizes pagatavot brīnišķīgas brokastis. Ja klasiskajai kombinācijai "ola - piens - maize" pievieno kanēli un brūno cukuru, tad brīnišķīgās brokastis kļūst karaliskas.
Franču konditorejas klasika – plaucētās mīklas kūka 'Paris-Brest'
Šo franču konditorejas leģendāro kūku 1910. gadā par godu kārtējam velomaratonam Parīze–Bresta–Parīze radīja konditors Luī Djurāns (Louis Durand) velomaratona idejas autora Pjēra Žifāra (Pierre Giffard) uzdevumā. Ievērojot tematiku, greznā kūka tika cepta apaļā riteņa rata formā, ar kalorijām bagātu pildījumu – tā teikt, lai sportisti pēc nogurdinošā 1230 kilometrus garā brauciena varētu atjaunot enerģijas krājumus.
Brilē krēms ar kraukšķīgu cukura kārtiņu – pa spēkam katram
"Šis vienmēr bijis mans vismīļākais deserts," par brilē krēmu saka Irina Line. Tā kā nav daudz vietu, kur to nobaudīt, tad jāgatavo pašiem. Un, izrādās, tas nav nemaz tik sarežģīti, vien nepieciešams neliels konditorejas gāzes deglis. Un rezultāts sanāk dievīgs, stāsta gardēde, iesakot savu recepti.
Šokolādes kūka 'Gâteau au chocolat'
''Gâteau au chocolat'' tulkojumā no franču valodas nozīmē "vienkārši šokolādes kūka". Tomēr šis deserts nebūt nav vienkāršs – tā ir krēmīga, izcila kūka ar kraukšķīgu garozu un maigu pildījumu, kas pats kūst uz mēles. Šī kūka neatstās vienaldzīgus pat tos, kam šokolāde negaršo. Turklāt kūka ir ļoti vienkārši pagatavojama – recepte būs pa spēkam pat iesācējam!
Parmantjē – maiga kartupeļu krēmzupa
Parmantjē - sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama kartupeļu krēmzupa franču gaumē. Īpaši labi garšos, pasniegta ar pannā apčurkstinātiem bekona kubiņiem.
Franču omlete
Francūži zina, kā gatavot klasisku omleti. Lai gan visklasiskākā ir bez jebkādām piedevām, otra klasiskākā ir ar šampinjoniem (francūži ir kā traki uz šampinjoniem). Tā vienmēr ir cepta sviestā, ar sieru un sēnēm, kas, protams, arī apceptas sviestā. Ar šo omleti nekad nevar nošaut greizi, jo tā garšo visiem. Nu varbūt, ka negaršo tiem dažiem, kuriem nepatīk sēnes, bet tādu nav daudz.
Pufīgie jauktās mīklas kruasāni
Pufīgie jauktās mīklas kruasāni - īsts gardums brīvdienu brokastīm! Ja vēlies, vari tos gareniski pārgriezt un pildīt ar krēmsieru, šķiņķi, ievārījumu, vārītu iebiezināto pienu vai ko citu pēc savas izvēles.
Franču virtuves klasika – marcipāna konfektes ar saldu glazūru
Mīkstās marcipāna konfektes ar baltu pūdercukura glazūru. Marcipāna masa papildināta ar cukurotām apelsīnu miziņām, aprikožu džemu un nelielu daudzumu apelsīnu liķiera. Konfektes tradicionāli gatavo Francijā, un to nosaukums tiek saistīts ar Ēksanprovansas (Aix-en-Provence) pilsētu, jo pēc tās tie ieguvuši savu nosaukumu – Calissons d'Aix, jo šajā Francijas reģionā 16. gadsimtā iegūtas mandeles.
Brioša maize
Izcili gaisīga un sviestaina rauga mīklas maizīte –
franču brokastu klasika. Pasniedz briošu (brioche), kamēr vēl maize silta, kopā ar iecienītāko ievārījumu.
Steiks ar zaļumu sviestu parīziešu gaumē
Šīs ir populāras parīziešu pusdienas. Steiks tiek pasniegts ar zaļajiem salātiem un frī kartupeļiem.
Ziemassvētku šokolādes rulete franču gaumē
Šokolādes rulete koka stumbra veidolā (Yule log) ir neatņemams franču Ziemassvētku un Jaunā gada svētku galda kārums. Noslēdzošo rotājumu var veidot ar šokolādes skaidiņām, šokolādes lapiņām, ar vienkāršu pūdercukura sniedziņu, cukura pērlītēm.
Siera krēmzupa ar baltvīnu franču gaumē
Franču virtuves klasika - burvīgā siera krēmzupa. Turklāt to ir tik vienkārši pagatavot. Zupu rotā ar kapātiem zaļumiem un pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.
Franču virtuves klasika – Onorē kūka
Klasiska franču kulinārijas recepte, kas nosaukta Svētā Onorē (St. Honoré) vārdā, kurš ir konditoru un šefpavāru patrons. Lai gan sarežģīti pagatavojama, šī kūka, gluži kā teju jebkura franču virtuves smalkmaizīte, būs izcili garda.
Gardie franču salāti ar vistu
Pareizi piemeklēta mērce vai neparasta piedeva ierastam ēdienam var pārvērst garlaicīgu maltīti par izsmalcinātu gastronomisku baudījumu, uzsver ''Double Coffee'' šefpavārs Jānis Riekstiņš, daloties ar franču salātu recepti, kur atklāj arī vistas filejas pagatavošanas knifiņus.
Vienkāršāk par vienkāršu – sulīgais jogurta kēkss franču gaumē
Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kēksu jeb "gâteau au yaourt", kura burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties!
Franču sīpolzupa ar grauzdiņiem un sieru
Lai arī kāds šo zupu nodēvēja par bada laika maltīti, jo sastāvdaļas ir patiesi gaužām maz un lētas, tas nemazina faktu, ka zupa garšo izcili labi. Un neesiet aizspriedumaini, jo zupa ir arī gana sātīga!
Bretaņas sviesta cepumi ar citronu krēmu
Plani, trausli un kārdinoši smaržojoši - tādi ir šie Bretaņas sviesta cepumi. Vislabāk tos baudīt ar skābenu citronu krēmu vai sāļo karameli. Īsts kārumnieka sapnis! Recepti iesaka šefpavāre Inga Kalniņa.
Franču sīpolu zupa
Sātīgā Franču sīpolu zupa ar grauzdiņiem un siera cepurīti.
Vistas filejas kumosiņi franču gaumē ar sīpoliem un sieru
Sulīgi vistas filejas gabaliņi ar karamelizētiem sīpoliem, pārklāti ar gruntīgu siera kārtu un pasniegti ar maigu kartupeļu biezeni, neatstās vienaldzīgu nevienu vakariņotāju. Recepti sātīgai maltītei iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".
Kārtainie siera salāti franču gaumē
Šo salātu pagatavošanai tev būs nepieciešami vien pāris pavisam vienkārši produkti, bet rezultāts izdosies izcili gards. Lieliska recepte gan ikdienai, gan svētku galdam. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.
Ceptas cāļa akniņas konjakā pēc 19. gadsimta franču receptes
Ceptas vistu aknas var izmantot kā uzkodu kopā ar salātiem vai kā pamatēdienu ar tvaicētiem dārzeņiem. Cepšanai tiek izmantoti pīļu tauki, bet tie varētu būt arī zosu tauki, cūku tauki, sviests vai eļļa. Garšas buķete būs visgardākā, ja izmantos pīļu vai zosu taukus.
Vaniļas eklēri ar dažādām glazūrām
Vaniļas eklēru pamatrecepri iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča, bet "Tasty.lv" piedāvā izmēģināt dažādas garšu variācijas kārdinošām glazūrām.
Sulīgie vistas šķiņķīši franču gaumē
"Šī recepte ir viegli pagatavojama un zināma jau kopš padomju laikiem. Pateicoties sīpoliem, vistas gaļa iznāk ļoti sulīga un garšīga, tādēļ, gatavojot šo ēdienu, sīpolus labāk nežēlo," tā skaidro "Tasty" lasītāja Lina, iesūtot savu recepti recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai.
Tikai 3 sastāvdaļas: Maigā suflē omlete 'Poulard' franču gaumē
Sātīgā un maigā suflē omlete "Poulard" iemantojusi pasaules slavu ar savu neatkārtojamo gaisīgumu, turklāt tā ir pavisam ātri un vienkārši pagatavojama vien no trīs sastāvdaļām. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami jau 1888. gadsimta Francijā, kad viesnīciņas "La Mère Poulard" īpašnieces Anetes Pulāras pīrāgām līdzīgā omlete kļuva slavena visā valstī, skaidro portāls "Lamerepoulard".
Vistu šķiņķīši ar sēnēm franču gaumē
Vistu šķiņķīši ar sēnēm franču gaumē, pārlieti ar gardu siera mērci.
Fiksās ābolmaizītes franču gaumē
Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.
Pankūkas 'Suzette' apelsīnu karameļu mērcē
Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.
Ratatouille, kas pārsteigs ikvienu
Šis ēdiens ir lieliski piemērots nesteidzīgiem brīvdienu vakariem, jo tā cepšana aizņem daudz laika, tomēr rezultāts ir brīnišķīgs! Pārsteigsiet ikvienu savu draugu un ģimenes locekli! Tā mums raksta receptes autore Anita Marija Podniece, piesakoties Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.
Šokolādes eklēri
Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!
Karamelizētu sīpolu zupa ar ceptiem ķiplokiem un kūpinātu sieru
Omulīga un sildoša zupa, kuru lielākoties ēd arī tie, kuri it kā sīpolus neēdot. Ja vēlies, papildini maltīti ar svaigu franču bageti vai grauzdiņiem.
Franču klasiskā ābolmaizīte
Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.
Ratatujs – krāsnī cepti dārzeņi provansiešu gaumē
Ratatujs ir tas franču ēdiens, kuru katra saimniece gatavo pēc savas receptes un saskaņā ar ģimenes tradīcijām. Šim ēdienam ir ļoti daudz variāciju. Šoreiz piedāvājam recepti no Francijas dienvidiem. Vispirms tiek sagatavota tomātu mērce ar dārzeņiem. Kad tā gatava, to liek dziļā cepešformā, pa virsu kārto tradicionālās ratatuja dārzeņu škēles glītās rindās un cep cepeškrāsnī. Šis variants aizņem samērā daudz laika, toties iznākums ir ļoti garšīgs un glīts, piemērots nelielām ģimenes viesībām.
Lionas salāti ar plaucētu olu
Brokastu salāti, kuru dzimtene ir dienvidnieciskā Liona. To galvenais akcents ir plaucēta ola.
Klasiskie franču cepumi – meringi
Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!
Gaisīgais siera suflē
Ļoti garda, gaisīga un īpaša uzkoda. To izcept nav grūti, visgrūtākais to pasniegt, pirms suflē ir ieslīdējis atpakaļ savā formiņā. Siera suflē ir jāpasniedz karsts, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.
Liellopa gaļas un dārzeņu sautējums franču zemnieku gaumē
Sautējums franču zemnieku gaumē ar gaļu un dažādiem dārzeņiem.
Bujabēze - karaliska jūras velšu zupa franču gaumē
Bujabēze sākotnēji radās kā nabaga ļaužu ēdiens. Šo sātīgo zupu, kuras pamatā ir pamatīgs zivju buljons, sāka gatavot Marseļas zvejnieku sievas no svaigi nozvejotajām zivīm, kas nederēja tirdzniecībai. Garneles, mīdijas, astoņkājus un citas jūras veltes bujabēzei sāka pievienot krietni vēlāk un, ja tie neiet pie dūšas, bez šīm sastāvdaļām var tīri labi iztikt.
Sarkanvīnā sautēta vista ar sēnēm franču gaumē
Klasiskajam franču ēdienam Coq au vin (tulk. - gailis vīnā) tradicionāli tiek izmantots robusts sarkanvīns, kas maltītei piešķir īpašu aromātu un garšu. Ja baidies, ka rezultāts būs pārāk intensīvs, aizstāj sarkanvīnu ar sausu baltvīnu. Brīdinām - šī nav ātri pagatavojama recepte. Jo ilgāk vista sautēsies, jo izcilāks būs rezultāts!
Karstās ievārījummaizes franču gaumē
Ātri pagatavojama karstā uzkoda, par ko bērni vienmēr būs sajūsmā. Un, ne tikai bērni...
Franču zīda kūka - vēsas šokolādes putas zeltainā smilšu mīklas groziņā
Decembris ir tas gada laiks, kad es īstenoju desertu receptes, kuras citkārt šķiet pārāk izsmalcinātas. Dekadentiskas, grēcīgi saldas un šokolādīgas. Bet ar vienu BET, ko es ievēroju allaž - šīm receptēm jābūt vienkāršām un uzticamām. Jo šai pasaulē ir divas lietas, ko es nevēlos pieredzēt - pavadīt visu dienu virtuvē un vilties par rezultātu. Šī iemesla dēļ es dievinu franču "zīda kūku". Vienkārši pagatavojama, grēcīgi garda un šokolādīgi izsmalcināta!
Fondanti - kūciņas ar šokolādes pildījumu
Visgardākās franču fondanti - kūcijas ar šokolādes pildījumu, pasniegtas karstas ar vaniļas saldējumu.
Franču šokolādes kūka bez miltiem
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.
Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu
Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.
Vistas sautējums franču gaumē
Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.
Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'
Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".
Brilē krēms ar lavandām un medu
Brilē krēms ir franču kulinārijas klasika. Tas ir tikpat tradicionāls kā lavandas lauki Francijas dienvidos. Šo abu lietu kombinācija rezultātā rada dievīgi gardu desertu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku.
'Franču' karbonāde ar sēnēm un siera cepuri
Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.
Parīzes šķērsielas – franču karstmaizes ar sieru
Brokastīs uzklāj sev skaistu galdu, ielej aromātisku kafiju un izbaudi, plānojot savu nākamā atvaļinājuma ceļojumu plānu. Varbūt uz Parīzi?
Ātrā franču ābolkūka ar vaniļas pudiņa un marcipāna pildījumu
Ātrā franču ābolkūka ar vaniļas pudiņa un marcipāna pildījumu.
'La tarte tatin' jeb ābolu pīrāgs franču gaumē
"La tarte tatin" jeb ābolu pīrāgs franču gaumē - parasti šo pīrāgu pasniedz siltu ar saldējumu. Bet man patika arī auksts un bez nekā! Tiešām iesaku izmēģināt! Sanāk dievīgs!
Franču maize ar sieru
Svaiga, garda franču maize ar sieru.
Liellopa gaļa franču gaumē
Liellopa gaļa franču gaumē - gardām pusdienām vai vakariņām.
Franču šokolādes kūka
Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri.
Fileja franču gaumē
Vistas fileja franču gaumē, pagatavota cepeškrāsnī.
Mīdijas baltvīna mērcē ar ķirštomātiem un čorizo
Restorāna cienīga maltīte mājās, kas pagatavojama pavisam īsā laika sprīdī. Ilgāko laiku prasīs mīdiju nomazgāšana (un atkausēšana, ja izmanto saldētas gliemenes). Recepti iesaka "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa.
Vīngliemeži alus tempurā un mīdijas
Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.