persiku kūka
Foto: Shutterstock
Šajās dienās veicam revīziju visur, arī virtuvē. Gan šis tas ar novecojušu termiņu sakrājies, gan šis tas tā arī neattaisīts un nekad tā arī nepamēģināts, gan... Dziļākajos plauktu stūros ir dažādas lietas no skolēnu pārtikas paciņām, kam uzreiz nav atradies pielietojums.

Laiks pārskatīt dziļākajos plauktos noliktās pārtikas rezerves! Galu galā, lietošanas termiņš ir visam, arī konservētajiem produktiem. Būtu žēl izmest ārā pārtiku tikai tāpēc, ka pielietojums uzreiz neatradās, stāvēja mēnešiem ilgi, līdz izbeidzās lietošanas termiņš.

Skolēnu pārtikas pakas bija dažādas. Pārsvarā jau ļoti labas lietas, ko varēja realizēt uzreiz. Bet ko darīt ar to, kas iekrājies un kam, šķiet, pielietojuma nebūs?

Viena no idejām noteikti ir paraudzīties apkārt – varbūt tuvumā dzīvo kāds, kuram šī pārtika lieti noderētu. Noteikti ir arī lietas, kuras iespējams pašiem izmantot, turklāt darīt to garšīgi! Piemēram, konservēti persiki, jā, dažu skolu pakās bija arī tādi! Ir īstais brīdis vērt vaļā persiku bundžas un iecept persikus gardās kūkās!

Kuri produkti jūsu skolēnu pakās vienmēr paliek pāri un ko jūs ar tiem darāt? Pastāstiet to mums, rakstot uz receptes@delfi.lv.

Tikai trīs sastāvdaļas: elementārā persiku kūka

Foto: Shutterstock

Šo elementāro kūku no konservētiem persikiem, cukura un pašbriestošajiem miltiem būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Lasīt vairāk

Persiku biezpienmaizītes no kārtainās mīklas

Foto: Privātais arhīvs

Izcila ideja, kā pielietot biezpienu, – sulīgas un kārdinošas smalkmaizītes būs gatavas nieka pusstundā. Konservētie persiki bagātina saldo maizīšu garšu, piešķirot svaiguma akcentu. Savukārt biezpienam pievienotais krēmsiers pildījumam rada patīkamu tekstūru. Pasniedzot var skaisti dekorēt ar mandeļu skaidiņām. Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.

Lasīt vairāk

Vājpiena biezpiena plācenīši ar persikiem

Foto: DELFI

Kad sakārojas zem ievārījuma upes slīkstošus biezpiena plācenīšus, nav jāpērk tas dārgākais un treknākais variants. Droši ņem vājpiena biezpienu, tikai cukura vietā piešauj ko īpaši saldu un vasarīgu – persikus!

Lasīt vairāk

Kāpostu salāti ar konservētiem persikiem un granātābola sēkliņām

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Svaigi un ātri pagatavojami kāpostu salāti svētku galdam, kas neradīs smaguma sajūtu. Tie priecēs gan acis – ar košu krāsu salikumu, gan garšu kārpiņas. Ideāla piedeva dažādiem gaļas ēdieniem, piemēram, krāsnī ceptam lasim vai zeltainam vistas cepetim.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem

Foto: Privātā arhīva foto

Kraukšķīga pamatne un gaisīgi maigs rikotas pildījums, kas pilnai laimei pārliets ar sulīgām karamelizētu persiku šķēlītēm – debešķīgs garšu baudījums! Siera kūkas recepti iesaka Inga Bidina.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem

Foto: Shutterstock

Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.

Lasīt vairāk

Persiku - 'Rafaello' torte

Foto: Shutterstock

Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.

Lasīt vairāk

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu

Foto: Shutterstock

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!