Laiks pārskatīt dziļākajos plauktos noliktās pārtikas rezerves! Galu galā, lietošanas termiņš ir visam, arī konservētajiem produktiem. Būtu žēl izmest ārā pārtiku tikai tāpēc, ka pielietojums uzreiz neatradās, stāvēja mēnešiem ilgi, līdz izbeidzās lietošanas termiņš.
Skolēnu pārtikas pakas bija dažādas. Pārsvarā jau ļoti labas lietas, ko varēja realizēt uzreiz. Bet ko darīt ar to, kas iekrājies un kam, šķiet, pielietojuma nebūs?
Viena no idejām noteikti ir paraudzīties apkārt – varbūt tuvumā dzīvo kāds, kuram šī pārtika lieti noderētu. Noteikti ir arī lietas, kuras iespējams pašiem izmantot, turklāt darīt to garšīgi! Piemēram, konservēti persiki, jā, dažu skolu pakās bija arī tādi! Ir īstais brīdis vērt vaļā persiku bundžas un iecept persikus gardās kūkās!
Kuri produkti jūsu skolēnu pakās vienmēr paliek pāri un ko jūs ar tiem darāt? Pastāstiet to mums, rakstot uz receptes@delfi.lv.
Tikai trīs sastāvdaļas: elementārā persiku kūka
Šo elementāro kūku no konservētiem persikiem, cukura un pašbriestošajiem miltiem būs pa spēkam pagatavot ikvienam.
Persiku biezpienmaizītes no kārtainās mīklas
Izcila ideja, kā pielietot biezpienu, – sulīgas un kārdinošas smalkmaizītes būs gatavas nieka pusstundā. Konservētie persiki bagātina saldo maizīšu garšu, piešķirot svaiguma akcentu. Savukārt biezpienam pievienotais krēmsiers pildījumam rada patīkamu tekstūru. Pasniedzot var skaisti dekorēt ar mandeļu skaidiņām. Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Vājpiena biezpiena plācenīši ar persikiem
Kad sakārojas zem ievārījuma upes slīkstošus biezpiena plācenīšus, nav jāpērk tas dārgākais un treknākais variants. Droši ņem vājpiena biezpienu, tikai cukura vietā piešauj ko īpaši saldu un vasarīgu – persikus!
Kāpostu salāti ar konservētiem persikiem un granātābola sēkliņām
Svaigi un ātri pagatavojami kāpostu salāti svētku galdam, kas neradīs smaguma sajūtu. Tie priecēs gan acis – ar košu krāsu salikumu, gan garšu kārpiņas. Ideāla piedeva dažādiem gaļas ēdieniem, piemēram, krāsnī ceptam lasim vai zeltainam vistas cepetim.
Ceptā siera kūka ar karamelizētiem persikiem
Kraukšķīga pamatne un gaisīgi maigs rikotas pildījums, kas pilnai laimei pārliets ar sulīgām karamelizētu persiku šķēlītēm – debešķīgs garšu baudījums! Siera kūkas recepti iesaka Inga Bidina.
Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem
Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.
Persiku - 'Rafaello' torte
Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!