kanapē ar lasi
Foto: Shutterstock
Kanapē ir burvīga uzkoda, ko var ēst un nepārēsties visu nakti. Jaungada naktī pārēšanās un smagi ēdieni īsti neder – tie velk uz miegu, bet kurš tad ballēs un negulēs? Turklāt kanapē lieliski sader ar Jaungada nakts galveno dzērienu – dzirkstošo vīnu, ko pēc veca paraduma bieži dēvējam par šampanieti.

Tulkojumā no franču valodas vārds "canapé" nozīmē "niecīgs", "miniatūrs". Niecīgajā izmērā slēpjas šo mini maizīšu īpašā burvība – garšo burvīgi, izskatās eleganti, neprasa ne nažus, ne dakšiņas, ne šķīvjus. Iemet mutē – un kārtībā!

Vēsturiski kanapē tika pasniegtas kopā ar aperatīviem pirms galvenās maltītes – gan kanapē, gan aperatīvi bija paredzēti apetītes atmodināšanai. Vārdu sakot, kanapē bija galvenās maltītes "tīzeris" vai treileris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!