Retais produkts tā atgriež pie ierastās dzīves kā ola brokastīs. Brīvdienās olas var pagatavot īpašāk, sākot no gatavošanas pannā, beidzot ar cepšanu cepeškrāsnī un pat mufinu pannā. Un šodien ir tā jaukā diena, kad var nesteigties un padomāt, ko uzmeistarosi brokastīs. Tā, lai sātīgi, garšīgi un varbūt pat – neparasti.
Varbūt gatavot gaisīgu un maigi pufīgu omleti franču gaumē? Bet varbūt gribas ko sātīgāku, kur ar olu kopā saceptas sēnes, desiņas, kartupeļi, vēl sieriņš pa virsu... Kas zina, varbūt šis ir rīts, kad izmēģināt slaveno šakšuku – tomātos ceptas olas ar dārzeņiem!
No kārtīgām zemnieku brokastīm līdz čaganam olu sacepumam, no sātīgas omletes ar čorizo desiņām līdz gaisīgam olu suflē, no omletes kādu pasniedza bērnudārzā līdz avokado ceptām olām – izvēle ir bagātīga. Un tieši tādas būs arī tavas brokastis. Labu apetīti!
Sātīgais olu kultenis
Baudot atvaļinājumu un pavadot daudz ēdienreižu ārpus savas virtuves, vienā no savām mīļākajām kafejnīcām notiesāju sviestmaizi, kas kalpoja par iedvesmu šai receptei - olas ar spinātiem, sarkano sīpolu, krēmsieru un žāvētu lasi. Sātīgā kulteņa pagatavošana ir ļoti vienkārša un tā ir ideāli piemērota maltīte pirmajām vēsajām rudens dienām.
Gaisīgais olu kultenis ar zaļumiem un ķimeņu sieru
Šis ēdiens būs ideāla izvēle brokastīm, jo olas un Jāņu siers veido lielisku garšas kombināciju, sniedzot dienas iesākumam nepieciešamo enerģiju. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".
Olu kultenis ar čorizo desu
Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Olu kultenis ar pienu
Ikdienas rīta brokastīm - olu kultenis ar pienu.
Gaisīgā 'Poulard' omlete franču gaumē
Omlete ar mocarellu un ķirštomātiem
Gaisīgā omlete ar sieru un saldētiem dārzeņiem
Kartupeļu omlete spāņu gaumē 'tortilla de patatas'
Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat omletē. Tradicionāli "tortilla de patatas" tiek pasniegta atdzesēta līdz istabas temperatūrai un pēc tam sagriezta gabalos kā kūka, liekot to uz grauzdētas maizes šķēles un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci, piemēram "salsa brava".
Tikai 3 sastāvdaļas: Maigā suflē omlete 'Poulard' franču gaumē
Sātīgā un maigā suflē omlete "Poulard" iemantojusi pasaules slavu ar savu neatkārtojamo gaisīgumu, turklāt tā ir pavisam ātri un vienkārši pagatavojama vien no trīs sastāvdaļām. Šī ēdiena pirmsākumi meklējami jau 1888. gadsimta Francijā, kad viesnīciņas "La Mère Poulard" īpašnieces Anetes Pulāras pīrāgām līdzīgā omlete kļuva slavena visā valstī, skaidro portāls "Lamerepoulard".
Lauku omlete ar putraimdesu
Lauku omlete ir viena no manām mīļākajām omletēm. Kad priekšā gara darba diena, ārā darot lauku darbus, te ir viss, kas vajadzīgs, – laba asinsdesa, garšaugi, un viss. Tik vien, bet tāda bauda, tādas garšas, tādas atmiņas!
Franču omlete
Francūži zina, kā gatavot klasisku omleti. Lai gan visklasiskākā ir bez jebkādām piedevām, otra klasiskākā ir ar šampinjoniem (francūži ir kā traki uz šampinjoniem). Tā vienmēr ir cepta sviestā, ar sieru un sēnēm, kas, protams, arī apceptas sviestā. Ar šo omleti nekad nevar nošaut greizi, jo tā garšo visiem. Nu varbūt, ka negaršo tiem dažiem, kuriem nepatīk sēnes, bet tādu nav daudz.
Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Nesteidzīgs brīvdienu brančs nav iedomājams bez kāda olu ēdiena. Kamēr cepeškrāsns gādās par omleti, vari pagūt pagatavot svaigus lapu salātus un aromātisku kafiju.
Gaisīga cepeškrāsnī cepta omlete
Kādā sestdienas rītā secināju, ka gāzes balona krājumi ir izsīkuši, bet tas nemazināja manu apņemšanos ģimenei brokastīs pagatavot iecerēto ēdienu – maigu un gaisīgu omleti. Uzkarsēju elektrisko cepeškrāsni un ķēros pie darba!
Omlete ar sieru un sīpoliem
Omlete ar sieru un sīpoliem – lai vēders pilns.
Spinātu un ķirštomātu omlete
Omletes var būt tik dažādas! Šis salikums ar spinātiem un ķirštomātiem izskatīties tik apetītlīgi, ka brokastu porcija pazudīs no šķīvja zibenīgi.
Pārlocītā omlete ar šķiņķi un cieto sieru
Pārlocītā omlete ar plānām šķiņķa šķēlītēm un izteiksmīgo cietā siera garšu būs labs spēkpilnas dienas sākums. Baudi ar grauzdētu maizi un svaigajiem salātiem!
Omlete ar sieru, desu un pienu
Omlete ar sieru, desu un pienu, papildināma pēc iedvesmas. Garšīgi būs jebkurā no izvēlētajiem veidiem.
Sātīgās olas ar bekonu mafinu pannā
Brīvdienās brokastīm jābūt īpašām, it īpaši tad, ja ir svētki. Arī ierasto brokastu olu var pagatavot kā citādāk – izmanto mafinu pannu un tu iegūsi ļoti eleganti pasniegtas brokastis.
Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu
Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.
Pildītā omlete ar bekonu un sieru
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
Kartupeļu un puravu omlete
Sātīga kartupeļu un puravu omlete, ko baudīt ne vien brokastīs, bet arī kādā citā maltītē dienas laikā. Ja omleti vēlies nedaudz citādāku, to var cept arī cepeškrāsnī un papildināt ar rīvētu cieto sieru.
Fiksā un pavisam vienkāršā omlete
Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!
Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā
Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.
Omlete vācu gaumē
Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.
Omlete provansiešu gaumē
Omlete provansiešu gaumē ar tomātiem, puraviem un baziliku.
Cepts avokado ar olu
Sauksim lietas īstajos vārdos – olas ir un būs piemērotākā maltīte steidzīgajiem. Un kamēr vien mājās ir kāda ola, tikmēr badā neviens nav nomiris – arī visneprasmīgākais pavārs. Kad klasiskā omlete un vārītas olas apnikušas, var mazliet paspēlēt gardēžos un brokastīs pagatavot avokado – olu laiviņas.
Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru
Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.
Maigā omlete cepeškrāsnī
Maiga un gaisīga brokastu omlete, ko gatavo cepeškrāsnī, bet tikpat veiksmīgi to var izcept arī pannā uz plīts. Atbilstoši garšas kārpiņu gaumei un ledusskapja krājumiem to var papildināt ar dažādām piedevām - sieru, dārzeņiem, zaļumiem, gaļu. Recepti iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars.
Cepeškrāsnī gatavotas mazās siera omletītes ar svaigu tomātu mērci
Citādāka omlete ar sieru skaistām brīvdienu brokastīm.
Omlete ar kamambēra sieru
Omlete ar kamambēra sieru derēs gan brokastīm, gan launagam, gan vakariņām.
Padomjlaiku bērnudārzu un skolu omlete
Padomjlaiku bērnudārzu/skolu omlete – garda vēl joprojām!
Omlete ar kausēto sieru
Ātri pagatavojama sātīgām brokastīm vai launagam omlete ar kausēto sieru.
Omlete ar šampinjoniem
Sātīgā omlete ar šampinjoniem.
Gardā omlete ar garnelēm un tomātu salsu
Gardā omlete ar garnelēm un tomātu un paprikas mērcīti.