Pasta, lasis, pasta ar lasi
Foto: Shutterstock
Gadiem ilgi mums stāstīts, ka pasta mūs padara resnus, jo tur taču tie ogļhidrāti. Bet, mīļie, kā gan mēs domājam piedzimt, izaugt un dzīvot bez tiem? Dzīvot bez ogļhidrātiem nav iespējams. Tāpat kā bez pastas!

Vienkārši par sarežģīto: ogļhidrāti organismā ražo glikozi, kas ir kritiski svarīga smadzeņu un muskuļu darbībai. Pasta ir brīnišķīgs komplekso ogļhidrātu avots, tā atbrīvo enerģiju lēni un uztur cukura līmeni asinīs vienmērīgu – līdz ar ko apmierinājuma un sāta sajūta ir ar mums ilgāku laiku.

Pastai ir vēl daudz citu labu īpašību. Vēlreiz izlēksim cauri bioķīmiskiem notikumiem mūsu organismā. Tātad – vakariņās pasta. Pastā esošie ogļhidrāti paaugstina insulīna līmeni organismā. Kas notiek? Insulīns stimulē dažādas aminoskābes, kas vienojas kopīgā dziesmā, liekot mūsu smadzenēs ražot serotonīnu. Tas ir viens no laimes hormoniem, kas atbild par mūsu miegu, garastāvokli un, kas nav mazsvarīgi, libido. Vārdu sakot, ēdot pastu mēs kļūstam paši par savas laimes kalējiem! Citiem vārdiem sakot, ēdot pastu, cilvēks ražo laimi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!