Dienās, kad lidlauks pārāk tāls, kad gribas kaut ko un nezin ko, kad tā kā spārni dīgst, tā kā zem segas čokuriņā saritināties prasās, – tādās dienās ēdiens ir kā mamma arī tad, ja mammas nav klāt, kā mierinošs apskāviens, kā maza ballīte kalna būdiņā, kur krāsnī omulīgi sprakšķ uguns un tu esi siltumā un drošībā, kamēr ārā plosās vētra un pasaule cenšas neaiziet bojā.
Un šādās dienās parasti izvēlamies visvisgaršīgākos, bieži vien arī kalorijām bagātākos ēdienus, bet šādās dienās jau kalorijas neskaita. Galvenais ir komforta sajūta, ko šāds ēdiens sniedz gandrīz acumirklī. Ne velti ir tāds jēdziens kā komforta ēdiens. Vistas zupiņa, makaroni ar sieru, liela krūze kakao, pankūkas ar zaptes kaudzi, saldējums – visa kaste saldējuma, karstas kanēļmaizītes – kas nu mums katram sagādā baudu un laimīti, jaukas atmiņas un drošības sajūtu.
Savā ziņā ar komforta ēdieniem ir kā ar Ameriku. Tā mierīgi dzīvoja savu dzīvi arī pirms to atklāja Kristofors Kolumbs. Arī komforta ēdieni, protams, pastāvējuši vienmēr, pirms tikuši nosaukti par komforta ēdieniem. Visos laiko cilvēks gribējis ne tikai paēst, bet arī garšīgi paēst, un katram ir savs mīļais, mierinošais ēdiens, kad viss ir slikti.
Pastāv uzskats, ka jēdziens "komforta ēdiens" pirmo reizi izmantots 1966. gadā, kad kāds amerikāņu laikraksts rakstījis par to, ka pieaugušie liela emocionāla stresa apstākļos mēģina šo stresu remdēt ar ēdienu, kas atgādina bērnību un to bērnības laimīgo drošības sajūtu, kāda bija, ēdot mammas vārīto vistas zupu. Raksta nosaukums bijis: "Skumji bērni mēdz pārēsties". Patiesi vārdi, ko tur teikt...
Komforta ēdieni visiem liek justies labāk. Ne velti par klišeju filmās kļuvušas tādas ainas, kur pamestas un nelaimīgas sievietes ēd saldējumu no visa iepakojuma, kur pamesti un nelaimīgi kovboji iebarikādējas mājās un durvis atver tikai kārtējās picas piegādātājam utt. Saldējums, frī kartupeļi, picas, kartupeļu biezputra, karsta šokolāde, makaroni ar sieru – tie ir klasiski komforta ēdieni. Protams, tiem ir daudz variāciju, un katram ir savs mīļākais mierinošais laimes ēdiens.
Visus komforta ēdienus vieno tas, ka pārsvara tajos visos ir daudz ogļhidrātu, daudz tauku, daudz sāls vai cukura, daudz kaloriju – viss šis burvīgais kokteilis iespaido smadzenes un paveic savu triku. Dažas ķīmiskas reakcijas – un salūts! Uz brīdi sajūtam emocionālu apmierinājumu un komfortu. Tieši to, ko no komforta ēdiena arī sagaidām.
Protams, te ir riski: te jau arī sākums tai emocionālajai ēšanai, par ko bieži runā dietologi. Smadzenes ātri saprot vienkāršāko veidu, kā sajusties labi – ēdiens, ēdiens, ēdiens! Līdz ar to komforta ēdiena labajām īpašībām un efektiem ir arī blaknes: smadzenes var pierast negatīvās emocijas nevis mēģināt saprast un attiecīgi risināt, bet vienkārši – apēst... Ja komforta ēdiens kļūst par vienīgo risinājumu emocionālās spriedzes brīžos, tad tas var nebūt labs risinājums, tas nu ir jāatzīst. Tādēļ der sevi maķenīt pieskatīt šajā ziņā.
Vēl kāda lieta, kas vieno komforta ēdienus: tie ir ātri un vienkārši sasniedzami. Tie vai nu atrodami ledusskapja saldētavā, vai ir vienkārši un ātri pagatavojami. Jo tad, kad sagribas to savu mīļēdienu, to vajag tagad un uzreiz, vai ne? Ja nu šovakar ir tā, ka kaut ko ļoti gribas, bet nevar saprast, ko, iedvesmojies no "Tasty" komforta ēdienu recepšu klāsta!
Čagans kartupeļu un olu sacepums ar bekonu
Pateicoties olām un pašbriestošajiem miltiem, šis kartupeļu sacepums izdosies īpaši čagans, zem zeltainās garoziņas slēpjot krēmīgu pildījumu.
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru
Maltās gaļas, kartupeļu un kausēta siera sacepums - un ģimene pilniem vēderiem.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.
Vienkāršais gaļas un kartupeļu sacepums ar rozmarīnu pannā
Vienkāršas, bet tajā pašā laikā izsmalcinātas - tieši tādas ir šīs vakariņas. Ēdienkartes dažādošanai iesakām izmantot tieši jēru, bet, protams, tu vari izmantot arī jebkuru citu gaļu.
Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes ar sieru un timiānu
Vienkāršs, bet gards kartupeļu sacepums - kā piedeva pamatēdienam. Ja pievienosi vairāk saldā krējuma un siera, kā arī pienu, iegūsi Francijā iecienīto kartupeļu "gratin" - sātīgu pamatēdienu!
Sacepums ar rozmarīnu, mocarellu un kūpinātu šķiņķi
Kartupeļu sacepums ar rozmarīnu, mocarellu un kūpinātu šķiņķi.
Krāsnī cepti kartupeļu 'vēdeklīši' ar bekonu, sieru un ķiploku sviestu
Laiskā brīvdienā, kad ir gana daudz laika nesteidzīgi darboties virtuvē, palutini sevi un mājiniekus ar neierastāk pagatavotiem kartupeļu "vēdeklīšiem", kas pildīti ar kūstošu sieru, bekona šķēlītēm un devīgi pārziesti ar ķiploku un zaļumu svietu. Ņammmm...
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu
Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!
Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem
Kartupeļi ar ķiplokiem derēs gan mājiniekiem, gan piedevām viesus gaidot.
Izcila ceptu rozmarīna kartupeļu recepte
Izcilais virtuves meistars, britu šefpavārs Džeimijs Olivers savā raidījumu sērijā "Džeimija Olivera Ziemassvētki" rāda, kā mierīgi un bez steigas pagatavot dažādus izcili gardus svētku cienastus. Viens no Džeimija noslēpumiem ir - ja proti perfekti pagatavot ceptus kartupeļus, tu jau esi puceļā līdz izcilam Ziemassvētku cienastam.
Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums
Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.
Makaronu sacepums ar lasi saldkrējuma mērcē
Vakariņas fiziska darba darītājiem, jo tie, kuriem ir sēdošs darbs, šādas kaloriju bumbas ēst nedrīkst! Protams, ja nebiedē kaloriju jūra, uz priekšu, jo garšo izcili labi!
Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu
Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!
Makaronu un gaļas sacepums ar sieru
Makaronu - gaļas sacepums ar sieru ikdienas pusdienu maltītei.
Tomātmaizītes ar siera un krabju nūjiņu salātiem
Šīs zibenīgi pagatavojamās maizītes palīdzēs ātri remdēt izsalkumu un noderēs arī kā uzkoda mājas ballītēs. Ja nav plānots bučoties vai iet cilvēkos, tad siera un krabju nūjiņu masai var pievienot arī kādu daiviņu ķiploka - gan garšai, gan vīrusu atvairīšanai.
Karstmaizes ar četriem sieriem
Kārdinošas četru sieru karstmaizes recepti piedāvā "Latvijas Maiznieks" sadarbībā ar ēdienu stilisti, grāmatu autori un pavāri Lindu Vilmansoni-Virbuli.
Brokastu karstmaizes ar sieru, šķiņķi un olu
Gardas, sātīgas un ātri pagatavojamas brokastu karstmaizes franču gaumē jeb "croque madame" – ar sieru, šķiņķi un ceptu olu.
Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru
Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.
Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami
Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.
Ideālās picas mīklas recepte
Gardas picas noslēpums ir izdevusies picas mīkla, tāpēc izmanto šo recepti, kā atskaites punktu ceļā uz ideālu mājās gatavotu picu.
Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju
Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!
Pica pannā - labs variants tiem, kam nav cepeškrāsns.
Pica pannā!
Parīzes šķērsielas – franču karstmaizes ar sieru
Brokastīs uzklāj sev skaistu galdu, ielej aromātisku kafiju un izbaudi, plānojot savu nākamā atvaļinājuma ceļojumu plānu. Varbūt uz Parīzi?
Amerikāņu stila melleņu pankūkas
"Man vienmēr ir patikušas lielās amerikāņu stila pankūkas," saka Egita no Egitas virtuve. "Laikam kaut kur nedaudz atgādina skolas laiku rauga pankūkas – biezas un stingras. Šī ir universāla recepte, ko var papildināt ne tikai ar mellenēm, bet arī ar citām ogām."
Kārļa Kazāka bērnības dienu atmiņas – biezpiena plācenīši
Mūziķim Kārlim Kazākam īpaši skaists rīta mirklis saistās ar bērnības garšu, kad mamma iepriecināja ar biezpiena plācenīšiem. "Vēl guļu, no virtuves istabā ielavījusies mazliet kodīgā saulespuķu eļļas un saldenā pankūku smarža. Acis vēl nevar atvērt, bet ceļš līdz virtuvei blokmājas dzīvoklī nav tāls. To var aiziet nepamostoties. Pie galda mammas rokas pastumj priekšā biezpiena plācenīšu šķīvi. Un jāņogu želejas burciņu." Tagad, ja pamostas pirmais, Kārlis vēlas uzdāvināt īpašo sajūtu saviem bērniem, kuri novērtē garšīgos plāceņus. Pamēģini arī tu un iepriecini savu ģimeni!
Plānās pankūkas ar ceptiem banāniem un karameļu mērci
Pašā ziemas spelgonī ar plānajām pankūkām vislabāk mieloties silto Karību salu gaumē, pasniedzot tās ar ceptiem banāniem un kārdinošu karameļu mērci. Ja pankūkas baudīs arī mazie gardēži, tad rums gan jāsvītro no sastāvdaļu saraksta.
Klasiskās pankūkas ar gardu maltās gaļas pildījumu
Zeltainas pankūkas ar sulīgu un sātīgu maltās gaļas pildījumu ir daudzu iecienīts ēdiens, ar ko var mieloties gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās. Mājās gatavotas tās garšos daudz labāk, nekā veikalā pirktās. It īpaši, ja aizdarīsi pankūkas ar karoti skāba krējuma.
Biezpiena plācenīši mannas panējumā
Biezpiena plācenīši nedaudz kraukšķīgākā variācijā – ar mannas panējumu, kas tos padara stingrākus un arī kārdinošākus pat tad, ja paspējuši atdzist.
Gardummīļu plānās pankūkas
Plānās pankūkas svētdienas vakariņām ģimenes lokā. Garšos lieliski ar ievārījumu, šokolādes krēmu un piena glāzi. Recepti Tasty.lv iesūtījusi Ieva, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.
Rauga pankūkas
Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.
Lielās 'mežģīņu' pankūkas
Burvīgas, mīkstas, ažūras kā mežģīnes pankūkas, kuru noslēpums ir verdošā ūdenī iejaukta dzeramā soda. Pankūkas cepot, lai nevajadzētu pārāk daudz taukvielas, mīklai pievieno eļļu. Vēlams izvēlēties pēc garšas neitrālu un neuzmācīgu eļļu. Piemērotas būs dažādu riekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļa vai kāda cita pankūkām piemērotas garšas eļļa.
Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli
Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.
Ātrais putukrējuma deserts ar kivi un bezē jeb 'eton mess'
"Eton mess" ir britu iecienīts deserts, kurā svaigu ogu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tradicionāli šim desertam tiek izmantotas zemenes, bet, kamēr vēl gaidām pašmāju aromātisko ogu sezonu, zemenes var aizstāt ar kivi, kuru spirdzinošais skābums lieliski izbalansēs pārējo sastāvdaļu saldumu.
Ātrais našķis cepeškrāsnī: cepumi 'Selga' ar šokolādi un maršmeloviem
Kaut pikniku sezona jau beigusies, čaganās maršmelovu pastilas, ko mazi un lieli kārumnieki iecienījuši cept virs ugunskura liesmas, vēl nesteidz noglabāt tālākajā virtuves plauktā! Maršmelovi arī gada aukstajos mēnešos lieti noderēs ātra našķa pagatavošanai cepeškrāsnī. Recepti piedādāvā Ilze.
Ātrais majonēzes kēkss
Ātrais majonēzes kēkss – ikdienai un svētkiem. Pat ja šķiet neparasti, majonēze kēksu padarīs īpaši sulīgu.
Ātrais ogu krambls - drumstalu deserts
Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.
Ātrais ābolu pudiņš ar baltmaizi
Ja kārojas vienkāršu desertu ābolu laikā, izmēģini šo pudiņu!
Ātrais ābolu pīrāgs zviedru gaumē
Rudens ir ābolu ražas laiks, un viens no to gardākajiem pagatavošanas veidiem ir ābolu pīrāgs. Kā zināms, viss vienkāršais ir ģeniāls, un tieši šāda pieeja pīrāga pagatavošanā ir arī zviedriem - viss, kas tev vajadzīgs, būs stunda laika un nelielas nostādnes, kas nevainojamu ābolu pīrāgu ļaus pagatavot pat kulinārei - iesācējai.
Ātrais biezpiena sacepums ar mannu
Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.
Sīpolu gredzeni – ātrais un vienkāršais variants
Sīpolu gredzeni - ātri pagatavojama uzkoda baudīšanai ar vēsu alu.
Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi
Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.
Sēklu maizes ķiploku grauzdiņi
Izmēģināšanas vērta recepte, kas pilnīgi noteikti ierindosies ballītes iecienītāko uzkodu topa augšgalā.
Šokolādīgie braunija cepumi
"Tie ir visu cepumu karaļi – superšokolādīgi, apkārt kraukšķīgi un iekšā mīksti!" par braunijiem saka Ārija Avota savā jaunajā pavārgrāmatā "Mana mīļākā pavārgrāmata".
Kēksiņi ar šokolādes gabaliņiem
Kad gribas kaut ko saldu darba nedēļas vidū, kēksiņi ir īstā lieta, kas jācep. Vienkārša recepte, vienmēr lielisks rezultāts. Kēksiņi ir lieta, kas sanāk vienmēr un pāri nepaliek nekad. Lai dzīvo kēksiņi!
Vienkāršā vistas zupa ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm
Aromātiska vistas zupa ar burkāniem, puraviem, selerijām un rīsu nūdelēm, turklāt no pašu vārīta buljona. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš, kas var būt labāks par šo?
Sildoša un maiga vistas zupa gruzīnu gaumē – čihirtma
Čihirtma – tā Gruzijas austrumos dēvē maigu un krēmīgu vistas zupu, kas papildināta ar zaļumiem, sviestu, citronu sulu un sakultām olām. Šķipsniņa kanēļa šai zupai piešķir ļoti patīkamu un sildošu aromātu, tādēļ čikirtma būs īpaši piemērota ziemīgai, bet vieglai maltītei.
Cāļa zupa ar dārzeņiem un makaroniem
Ātri pagatavojama vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem. Patiks mazajiem gardēžiem!
Grēcīgi gardā 'Snickers' kūka
Šokolādes biskvīts salikumā ar riekstu krēmu, putukrējumu un zemesriekstiem atgādinās visu mīlēto šokolādes batoniņu.
Saldummīļu sapnis – šokolādes desas kūka
Saldā "desa" jeb saldā brunete noteikti daudziem ir bērnības gardums, kas gatavots ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Ierasts, ka šo kārumu veido kā tādu desu, bet to var gatavot arī apaļu – gluži kā kūku! "Uzmanību, var rasties atkarība!" tā par šokolādes desas kūku saka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.
Gardais šokolādes-ķiršu braunijs, kas kusīs uz mēles
Kārumnieku garšas baudījuma virsotne. Par braunijiem var teikt, ka viss vienkāršais ir ne tikai skaists, bet arī garšīgs. Izkusīs uz mēles! Recepti iesaka gardēde Evija Šimanovska-Karlsone.
Mafini ar žāvētām dzērvenēm un balto šokolādi
Baltā šokolāde un dzērvenes ir šo kēksiņu punktiņš uz "i". Pavisam viegli pagatavojami no tā, kas atrodams mājās, līdz ar to vari eksperimentēt ar garšu akcentiem. "Kad bērni vēlas ko gardu, tad top iedvesma," tā par šo kārumu saka receptes autore Sanita Ozoliņa-Liepkalne.
Zemesriekstu sviesta un šokolādes saldējums
Saldējumam nav gadalaiku ierobežojuma. Jo tas ir tik kārdinošs. Un to var apēst tik daudz! Fitnesa treneres Līgas Dziļumas radītā našķa recepte patiks un garšos arī tiem, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu un apmeklē sporta zāli skaista auguma saglabāšanai.
'Selgas' cepumu kūciņas bez cepšanas
"Selgas" cepumus parasti izmantojam ātro kūku gatavošanai, bet mūsu lasītāja Marika Beļēviča tiem atradusi jaunu pielietošanas veidu un piedāvā recepti ļoti vienkārši pagatavojamām un bezgala kārdinošām kūciņām.
Vienkāršie šokolādes mafini ar zemesriekstu krēma pildījumu
Visu mīlētāju dienā kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" iesaka šokolādes mafinu recepti ar zemesriekstu krēma pildījumu, lai tu varētu palutināt savu mīļoto svētkos.
Vienkāršais šokolādes brūnītis ar kraukšķi
Mīksta, drupana un ar kraukšķi - tāda ir šī šokolādes plātsmaize, kas no saldumu šķīvja pazūd ļoti ātri.
Karstā šokolāde ar kanēli
Tasīte karstas un valdzinoši krēmīgas tumšās šokolādes būs lieliska alternatīva rīta kafijai. Recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".
Saldā šokolādes desa ar marmelādi un riekstiem
Saldā šokolādes desa – gards našķis pie tējas vai kafijas.
Grēcīgais šokolādes putukrējums pasniegšanai ar ogām
Gards un ļoti ātri pagatavojams šokolādes deserts tikai no trim sastāvdaļām – putukrējums, kas papildināts ar šokolādes krēmu. Izcili gardi kopā ar zemenēm vai avenēm.
Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu
Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!
Foto recepte: 'Svetlanas' bagātās māsīcas
"Svetlanas" bagātās māsīcas – cepumi ar četrām nereāli kārdinošām kārtām: smilšu mīklas pamatne, vārīts iebiezinātais piens, kraukšķīgs bezē, un tas viss paslēpts zem kausētas piena šokolādes. Traki saldi un īpaši – katra kārumnieka sapnis! Recepti iesaka mūsu lasītāja Māra Kovaļevska.
'Svetlanas' cepumu vieglā versija
Jau no skatīšanās vien mute pilna siekalām! Un neviļus aizceļojam bērnības atmiņā par kolorīto "Svetlana" cepumu – pirkām to kā lielāko gardumu. Gardēde Māra Ziemele savā blogā "Ēdam skaisti" atradusi veidu, kā bagātīgo un trekno saldumu pielāgot un padarīt liesāku. Bet, kas svarīgi – garša nevainojama. Citāda, bet burvīga.
Foto recepte: gardie mājas belaši soli pa solim
Sekojot šīs receptes norādījumiem, pagatavot belašus mājās būs tīrais nieks. Turklāt sulīgā mīklas apvalciņa pildījumā varēsi salikt tik daudz gaļas, cik vienmēr esi vēlējies. Recepti iesaka mūsu lasītāja Svetlana Kirillova.