komforta ēdiens, sautējums, gaļa, dārzeņi
Foto: Shutterstock
Zinātnieki izrēķinājuši, ka janvāra trešajā pirmdienā esot risks sajuties pagalam drūvīgi. Un vēl tā baisā vētra! Tieši tādām dienām kā šī domāta kārtīga, sirsnīga paēšana. Garšīgs, karsts ēdiens ir kā maza laimīte, ko iespējams apēst un vismaz uz brīdi sajusties labāk. Tieši tas, kas vajadzīgs!

Dienās, kad lidlauks pārāk tāls, kad gribas kaut ko un nezin ko, kad tā kā spārni dīgst, tā kā zem segas čokuriņā saritināties prasās, – tādās dienās ēdiens ir kā mamma arī tad, ja mammas nav klāt, kā mierinošs apskāviens, kā maza ballīte kalna būdiņā, kur krāsnī omulīgi sprakšķ uguns un tu esi siltumā un drošībā, kamēr ārā plosās vētra un pasaule cenšas neaiziet bojā.

Un šādās dienās parasti izvēlamies visvisgaršīgākos, bieži vien arī kalorijām bagātākos ēdienus, bet šādās dienās jau kalorijas neskaita. Galvenais ir komforta sajūta, ko šāds ēdiens sniedz gandrīz acumirklī. Ne velti ir tāds jēdziens kā komforta ēdiens. Vistas zupiņa, makaroni ar sieru, liela krūze kakao, pankūkas ar zaptes kaudzi, saldējums – visa kaste saldējuma, karstas kanēļmaizītes – kas nu mums katram sagādā baudu un laimīti, jaukas atmiņas un drošības sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!