čili, čipsi, kukurūza, hot, ass, ass ēdiens
Foto: Shutterstock

Čili ir Meksikas dievu dāvana cilvēcei. Meksikāņu seriāli, protams, arī ir kolosāli, bet čili sasilda un uzkurina vēl labāk. Aukstā ziemas dienā ēdienam pievienots čili ir tieši tas, kas vajadzīgs asinsrites uzlabošanai un kaislību pilnam vakaram!

Čili dzimtene tiešām ir Meksika, taču ar labām lietām jādalās – tagad čili audzē visur, pat Latvijā, turklāt ar lieliskiem panākumiem! Pasaulē esot ap 200 aso piparu šķirņu, bet, iespējams, ka vairāk, jo kurš gan var stāties pretī kapsaicīnam! Tā ir galvenā viela, ko satur čili, un tieši tā izraisa to patīkami sildošo un dedzinošo sajūtu, ēdot ar čili bagātinātu ēdienu. Dedzinošs šajā gadījumā jāuztver burtiski, jo šī viela tiešām izraisa dedzinošu efektu saskarē ar audiem.

Jāpiebilst, ka no dažām čili šķirnēm, kas īpaši bagātīgi satur kapsaicīnu, tiek izgatavota piparu gāze. Iespējams, īsumā šis arī viss, kas jāzina par čili un tā potenciālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!