pildītās pankūkas ar gaļu
Foto: Shutterstock
Pildītās pankūkas ir mīlestība. Āmen. Te es esmu un es to pateicu. Ar visu cieņu pret veikalos nopērkamajām pildītajām pankūkām – godīgi! Galu galā, mēs visi viņas pērkam, ik reizi cerot atgriezties bērnības garšās. Visbiežāk mazliet jāviļas – pildījuma par maz, ne tas... Jo pildītās pankūkas ir mīlestība, un tās vienmēr ir par maz.

Pildītās pankūkas man saistās ar tām, ko bērnībā cepa mamma: ar saldajām un sāļajām. Plānās pankūkas tika ceptas pa visu pannu – lielas un tādas knapi zeltainas. Nu ja, salocītas un ceptas kopā ar pildījumu tās jācep vēl. Vēlmes dažādas – no gaiši zeltainām līdz brūni kraukšķīgām. Es vienmēr gribēju tās, kārtīgi saceptās, ar kraukšķīgo āriņu.

Saldās bija ar biezpienu, kas saldināts ar cukuru. Tās nemaz neprasījās ļoti sabrūnināt, tām piestāvēja maigums gan pildījumā, gan pankūkas struktūrā. Saldenas, maigas, sulīgas – brīnišķīgas, pilnīga mammas mīlestība, apēd divas tādas, un ir par maz, vēl, lūdzu, vēl, mīlestību, kas izskatās kā ar biezpienu pildīta pankūciņa...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!