kūka pavlova
Foto: Shutterstock
Pavlovas kūka ir trausls gardums no bezē, putukrējuma un augļiem. Izskatās kā eņģeļu radīts mākslas darbs, garšo debešķīgi un liek pacelties pirkstgalos un slīdēt kā tādai... kā tādai balerīnai! Ne velti šī kūka nosaukta slavenās krievu balerīnas Annas Pavlovas vārdā. Tomēr tik debešķīgi viss nemaz nav – ap Pavlovu līdz šai baltai dienai notiek ēdienu kari.

Ak, ja pasaulē notiktu tikai ēdienu kari – kas tā būtu par gardu un laimīgu dzīvi! Visiem! Arī austrāliešiem un jaunzēlandiešiem! Tieši viņi joprojām stīvējas par Pavlovas kūkas izgudrotāja godu.

Pavlovas kūka ir obligāts Ziemassvētku dienas deserts Austrālijā, un arī vasaras ballītes ar ogām un augļiem dāsni rotātu pavlovu uz šķīvīšiem ir pašsaprotamas. Pavlova, tas ir tik... tik austrāliski!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!