debesmannā
Foto: Shutterstock
Bērnības saldēdienu garša ir neaizmirstama un parasti arī neatkārtojama. Bet censties var un vajag! Brīvdienas ir kā radītas, lai virtuvē uzkultu debesmannu vai pagatavotu šokolādes krēmu ar dzērveņu ķīseli un kaut uz mirkli noķertu saldas bērnības sajūtas.

Bērnības garšas mūs tiešām pavada visu dzīvi. Kāds atceras mammas vārīto piena ķīseli, citam tās savukārt liekas tīrās šausmas, bet viņa omes kultais buberts – tas gan bija pasaulē labākais saldēdiens! Katram savi mīļākie ēdieni un garšas.

Vēl jau ir arī tā, ka ēdiena garšu veido atmiņu kopums. Omītes mīļās rokas, kas kuļ rozā debesmannu lielā, baltā porcelāna bļodā (un tā bļoda ir no “mierlaikiem” un glabājas kā vērtīga ģimenes relikvija, ko nodod no paaudzes paaudzē tā, kā citi nodod dārglietas!)... Mammas recepšu klade, kurā ar roku sarakstītas pasaulē labākās receptes. Saldā smarža, kad debesmannai tiek gatavots silts vaniļas piens. Tikko vārīts dzērveņu ķīselis, kas sāk pārvilkties ar blāvu plēvīti, kas dažam šķiet visgaršīgākā (piena plēve gan ir cits stāsts!)...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!