Vilītes plaukts - 33
Foto: DELFI

Klimpas ir gluži kā skaistas krelles, kas krāšņo valkātāju. Katra zupa – vai tā sāļa vai salda, greznojoties ar klimpām, tikai iegūst. Zupa kļūst garšas ziņā bagātāka un arī sniedz lielāku sātu. Tiem, kam patīk makšķerēt ārā tikai klimpas, labāk tās nemaz zupā nelikt, bet ēst tāpat. Jā, tas ir atļauts! Jā, tā ir pareizi, jo pareizai klimpu ēšanai likuma nav!

Mans vecākais dēls klimpas reiz nodēvēja par vārītām pankūkām. Zināma taisnība viņam bija: produkti, kas iesaistīti kā pankūku, tā klimpu tapšanā, ir tie paši: ola, milti un piens.

Pateicoties klimpām, mani bērni ir apēduši zupas, ko citādi no brīva prāta nedarītu. Klimpa ir kā burvju garšviela, kas jebkuru garlaicīgu zupu bagātinās un iedos tai jaunas garšu nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!