avokado
Foto: Shutterstock

"Sviests, kas aug kokos", tā varētu skanēt mīkla par avokado. Avokado ir aligatorbumbieres (Persea americana ) auglis – grubuļains kā krokodils no ārpuses, ar zaļu sviestu un koka sirsniņu iekšpusē. Bezgala veselīgs un ar lielu potenciālu virtuvē – no avokado var pagatavot gan izsmalcinātas uzkodas, leģendāras mērces un satriecoši gardas kūkas.

Kad auglis gatavs?


Vēl viena mīkla par avokado varētu skanēt šādi "Kas ilgi nav gatavs un tad jau ir sapuvis?" Jā, atrast labu avokado – mīkstu, gatavu, bet vēl nesabojājušos – ir veiksmes spēle. Tie, kuri šo grubuļaino augli lieto ikdienā, jau ir atraduši konkrētas šķirnes un iepakojumus, kas sola veiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!