kefira kokteilis
Foto: Shutterstock
Nelatvieši izbrīnā rauc uzacis, skatoties, kādos daudzumos mēs patērējam raudzēto piena produktu – kefīru. Mēs to dzeram glāzēm, lejam klāt zupām, blendējam kokteiļos, iemaisām pankūkās un samarinējam gaļu. Un, ja labi pacenšas, mēs varam kefīru pārvērst desertā.

Mums tik ierastais skābpiena produkts viņpus okeāna skaitās eksotika. Ne vienreiz vien ir dzirdēti stāsti par to, ka, ieprecoties latviešos, jāpiedzīvo kultūršoks – sarūdzis piens tiek celts godā visos veidos, gluži kā dilles. Vēl trakāk, latvieši iemanās tos abus pat savienot!

Saka arī, ka adaptācijas periodu Latvijā var uzskatīt par notikušu, ja ārzemniekam sāk garšot kefīra aukstā zupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!