Cepta baltmaize
Foto: Shutterstock
Viens no manas mammas mīļākajiem ēdieniem ir šāds: krūzītē ieliets piens, kurā ieliek salauzītus rupjmaizes gabaliņus un pārkaisa ar drusciņu cukura. Agrāk man likās: nu labi, bērnība kara laikā, kad nekā jau daudz nebija, bet – tagad? Es taču gribētu un varētu nopirkt mammai visas pasaules kūkas vai ko! Bet viņai gardākais ēdiens joprojām ir pienā izmērcēta rupjmaizīte ar cukuru. Jo tas ir bērnības ēdiens.

Kad bērnības jeb vecmāmiņas ēdiens tika pasludināts par vienu no šīgada trendiem ēdienu pasaulē, mēs visi jau bijām piedzīvojuši vienu kovida gadu. Nebija ne jausmas, ka kovids vēl nebūs beidzies, kad pavisam tuvu sāksies kas daudz šausmīgāks. Kāds brīnums, ka pasaule arvien vairāk un vairāk atgriežas pie bērnības ēdieniem. Tie ļauj uz brīdi sajusties siltumā, drošībā, laikā, kad katru dienu spīdēja saule, kad mamma varēja izglābt no visa un kad kopā ar garšīgu ēdienu varēja apēst jebkuras bēdiņas. Bērnības ēdiens – tās ir mājas.

Pat, ja nekā diža mājās nebija, kaut kas vienmēr atradās, no kā mammas un omītes mācēja uzburt īstus gardumus. Nu, un paši jau ar bijām ar funktieri un roķelēm pareizajās vietās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!