pupiņu zupa ar gaļu
Foto: Shutterstock
Dažas siltas dienas – un sirds jau pilna cerību! Nu tik būs, nu tik sāksies, laiks atklāt sezonu ar auksto zupu! Bet... Vēl nebūs. Bet tas nekas – šīs aukstās dienas jāizmanto, kārtīgi saēdoties ziemas sātīgās, barojošās un sildošās zupas. Pēc tam jau gribēsies pa gaisu vien lidināt, un ziemas zupas tam īsti neder – tās stingri tur pie zemes savā mātišķajā, siltajā tvērienā. Bet šajās dienās, kad vējš grib dvēseli izpūst ārā, sildoša zupa ir tieši tas, kas cilvēkam vajadzīgs.

Nav jau tā, ka zupas būtu tikai ziemas ēdiens, un nav jau tādu zupu, ko tikai ziemā drīkst ēst. Taču jāatzīst, ka ir zupas, kas ir tādas gruntīgas, barojošas un sazemējošas. Tās mirdz vienās tauku actiņās, un ziemā jau cilvēkam taukumu vajag, mežacirtēja gaitās ejot. Nu, vai uz biroju līgojot. Ziemas zupa ir tāda pamatīga vērtība un bāka dzīves vētrās – cilvēks vienmēr zina, kur atgriezties, kur viņu gaida, kur viņu pabaros tā, ka viegli sviedrus izsit uz pieres.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!