Aiz vārda ''karijs'' slēpjas smaržīgs Āzijas ēdiens – pikants, bagātīgs, ass. Kāds tieši? Jebkāds! Kariju var jaukt ar ļoti daudz dažādām garšvielām, kas derēs rīsiem ar dārzeņiem vai zupai ar pupiņām – ēdieniem, kādi ir populāri indiešu virtuvē.
Indijā garšvielu maisījums arī saucas karijs. Angļi, kuri aizņēmušies dažas indiešu ēdienu tradīcijas, tādu nosaukumu devuši ēdieniem – biezām putrām, kas pagatavotas no dārzeņiem, jūras veltēm, gaļai vai putna gaļai, sautējumiem, visam, kam pievienots karijs. No Anglijas karijs aizceļoja līdz Japānai, kur kļuva par biezu mērci, ar ko japāņi ēd rīsus.
Karijs var būt ēdiens, kas sastāv no ļoti daudz komponentiem – tā, piemēram, kariju gatavo Taizemē, un no visu kariju veidiem tieši Taizemes karijs garšu un smaržu ziņā šķiet visefektīvākais.
Taizemes un Indijas virtuves pārzinātāji mēdz sacīt, ka karijs ir viens no mistiskākajiem produktiem. Tiek uzskatīts, ka vārds ''karijs'' ir izcēlies no tamilu valodas vārda "kari", kas tulkojumā nozīmē "mērce". Mūsdienu kulinārijā ir vismaz trīs lielas produktu grupas ar karija nosaukumu, kas ir dažādas, tomēr kaut kas saista tās visas.