olas majonēzē
Foto: Shutterstock
To, ka majonēze uzlabo pat visbezcerīgāko ēdienu, pārliecinājies ne viens vien virtuves entuziasts. Taču treknā mērce spēj kaut ko vairāk par atrašanos salātos vai kļūšanu par karbonādes restīti. Majonēze ir izcila cepumos un kūkās, tā lieliski strādā kā marināde.

Kur olas, tur majonēze! Ja gribam būt precīzāk, tad pati majonēze ir olas pārvērtību rezultāts, kur olu dzeltenumu braši tiek saputoti ar etiķi, eļļu, garšvielām un citronu sulu.

Taču – nenorakstīsim šo Francijā dzimušo mērci tikai kā olu uzlabotāju! Majonēzei pa spēkam ir daudz, daudz vairāk. Šoreiz apiesim sadaļu, kur majonēzi iesaka smērēt matos kā masku spīdīguma iegūšanai, vai iesmērēt istabas augus. Arī eņģu ieeļļošanu vai nagu kutikulas mīkstināšanu ar majonēzi neiztirzāsim. Ļausim majonēzei izpausties vietā, kur tā dzimusi – virtuvē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!