Lieldienas bez olām? Ir varianti!
Foto: Shutterstock
Ja ģimenē ir kāds, kurš neēd olas, tad jau esat pielāgojušies. Ko tad, ja gaidāt ciemos kādu olu neēdāju vai pašiem jādodas ciemos pie cilvēkiem, kas olas neēd? Ir daudz variantu, kā pagatavot garšīgas lietas bez olām – gan sāļas, gan saldas!

Varētu jau nelikties zinis – kas neēd olas, gan jau pats zina, kā tikt galā. Lai grauž salātus kā tāds trusis! Bet tas nav īpaši mīlīgi, vai ne? Var jau arī mazliet pacensties un pagatavot ēdienus bez olām. Un ziniet ko? Patiesībā jau mēs visi tādus ēdienus ēdam daudz un bieži, varētu teikt, katru dienu. Dažnedažādi salāti, visādi sautējumi, zupas, gaļas ēdieni, uzkodas, saldēdieni – Lieldienās gandrīz grēks to teikt, bet ar olām nekas nesākas un nekas nebeidzas.

Dažādi bezolu salāti Lieldienu pusdienās uz galda tiek likti tāpat – burkānu, balto redīsu, sarkano redīsu, svaigo kāpostu, skābo kāpostu utt. Der gan olu ēdējam, gan neēdājam! Bet svētkiem par godu vērts pacensties un pagatavot arī ko īpašāku, pikantāku un neparastāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!