salātu mix
Foto: Shutterstock
Rukola ir mazliet līdzīga pienenei – līdzīgas robotas lapiņas, pikanti rūgtena garša. Bet te arī līdzības beidzas, jo pienene ir puķe, bet rukola, kā izrādās, ir dārzenis. (Tos, kas zina, ka ķirbis ir oga, šis fakts nevar pārsteigt.) Tātad nekāda radniecība ar pieneni te nevar būt – ja vien pienenes nav ziedējušas arī senajā Romā. Jo rukolas tur augušas noteikti un bijušas visai iecienītas, tieši tāpat kā tagad.

Rukolai ir vismaz vēl vismaz pieci vārdi un neskaitāmi daudz veidu, kā to var izmantot pārtikā – un visi smalki, jo rukola jeburam ēdienam dod izsmalcināti pikantu rūgtumiņu, kas, savienots ar citu produktu garšām, var izvērsties par gastronomisku baudījumu ar lielo B.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!