Maltajai gaļai ir daudz labu īpašību: ātri pagatavojama, diezgan ekonomiska (mērci var viegli "pavilkt garāku" vai sajaukt ar rīsiem vai dārzeņiem un paēdināt gan trīs, gan 13, ja ļoti vajag), lielisks pamats dažādām maltītēm. Maltā gaļa var visu! Jautājums tikai – kāpēc mēs bieži vien apstājamies pie maltās gaļas mērces, kotletēm un frikadelēm? Maltā gaļa spējīga uz daudz ko vairāk!
Par kotletēm un frikadelēm viss skaidrs, arī ar falšo zaķi tiekam galā. Šniceles, pildītās pankūkas, tīteņi – arī varam. Dīvaini, bet šķiet, ka mazāk izmantotas ir tieši maltās gaļas iespējas dažādās mērcēs, zupās un sautējumos. Bet, mīlīši, tas taču ir vieglākais un ātrākais no visa!
Ilgu laiku maltā gaļa bija produkts, uz kura vislielākajiem burtiem rakstīts: ikdiena. Garlaicība. Diez kas nav. Nopietnu otrās šķiras vai armijas ēdiena zīmogu maltajai gaļai uzspieda tāds mītisks ēdiens kā "makaroni po flotski" – makaroni flotes gaumē. Tas ir tad, kad izvāra daudz makaronus, sacep saujiņu apšaubāmas kvalitātes malto gaļu un visu samaisa. Bet tā ir vēsture. Makaronus ar malto gaļu taču var pagatavot visai aizraujošu! Nedaudz pūliņu, un no "makaroni po flotski" var nokļūt līdz pilnīgi citam ēdienam: pastai ar Boloņas mērci. Arī klasika, bet kas par garšu!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit