kartupeļi, pildījums, pildīti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Dažkārt, palasoties receptes, cilvēks jūtas kā modes skatē: gardākie ēdieni vienmēr ir apģērbušies! Kāds kažokā, kāds mundierī, kāds mētelītī, bet vēl kāds – cepuri uzlicis!

Taisnība ir – nav liela māksla nosaukt ēdienu par tādu vai šitādu gaļu ar izkausētu sieru vai tādu un šitādu saldēdienu ar bezē. Siera kažociņš vai bezē cepurīte – tas jau skan daudz jaukāk, sulīgāk un daiļrunīgāk!

Ēdienu nosaukumi ir rakstniecības žanrs, un mēs nudien esam radoši. Mēs spējam izdomāt tik daiļrunīgus, skaistus, interesantus ēdienu nosaukumus! Viens no žanriem ir ēdienu "apģērbi". Ir vismaz četri veidi, kā "apģērbjam" ēdienu, un var tikai pabrīnīties, cik precīzi tāds nosaukums atbilst ēdiena būtībai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!