Vistas kājas ceptas
Foto: Shutterstock
Kurš teicis, ka darbdienu vakariņas nevar pārvērst mazās dzīrēs? Ja mājās ir vistu kājas jeb stilbiņi un mazliet olīveļļas, var uzskatīt, ka vakariņas jau ir izdevušās. Vistu kājas bez milzu laika un produktu ieguldījumiem var pagatavot tā, ka pirkstiņus aplaizīsi, kā mēdz teikt. Vārda tiešā nozīmē, jo vistas kājiņu ēdot, protams, vislabāk ņemt rokās, ja vien tā nepeldas kādā baltā krējuma mērcītē.

Vistas kājiņas tiešām ir brīnišķīgs produkts – tās ļaujas dažādiem kulināriem pavērsieniem. Gan šmorēšanai saldā krējuma un šampinjonu mērcītē, gan cepšanai pannā uz plīts, cepeškrāsnī, tadžīnā vai ātrvārāmajā katlā.

Turklāt pagatavot iespējams faktiski jebko – gan brūnās kraukšķīgās vistu kājiņas, tādas, ko pasniedz vistu kājiņu restorānos, gan tās, jau minētās, mīlīgi un mājīgi dažādās mērcēs sašmorētās; gan saceptas zeltaini brūnas, čurkstinoties pašas savos tauciņos, gan ceptas kopā ar kartupeļiem un citiem dārzeņiem. Gardumu gardumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!