Vistas kājiņas tiešām ir brīnišķīgs produkts – tās ļaujas dažādiem kulināriem pavērsieniem. Gan šmorēšanai saldā krējuma un šampinjonu mērcītē, gan cepšanai pannā uz plīts, cepeškrāsnī, tadžīnā vai ātrvārāmajā katlā.
Turklāt pagatavot iespējams faktiski jebko – gan brūnās kraukšķīgās vistu kājiņas, tādas, ko pasniedz vistu kājiņu restorānos, gan tās, jau minētās, mīlīgi un mājīgi dažādās mērcēs sašmorētās; gan saceptas zeltaini brūnas, čurkstinoties pašas savos tauciņos, gan ceptas kopā ar kartupeļiem un citiem dārzeņiem. Gardumu gardumi!
Lai kā būtu gatavotas vistas kājiņas, ir tikai viena lieta, ko pieprasa visi: lai tās būtu sulīgas. Nu jā, vistu, tāpat kā jebkuru citu gaļu, viegli pārcept, un tad tā kļūst pasausa. Vistas kājiņām, kas šmorējas mērcītē, tas īsti nedraud, bet ar pārējām kājiņām jāuzmanās, īpaši tām, ko cep cepeškrāsnī. Nepārcept ir svarīgi!
Lūk, iespējams, pasaulē vienkāršākā recepte, kad gribas karstas, garšīgas, īstas vakariņas, bet nu galīgi negribas stāvēt pie plīts: samaisām sojas mērci ar medu attiecībā 1:1, vistas kājiņas bagātīgi iesvaidām ar šo maisījumu (var apsmērēt ar otiņu, bet var necimperlēties un smērēt ar roku), liekam stikla vai cita materiāla cepamajā traukā, pārlejam ar pāris devīgām šļukām olīveļļas, pārkaisām sāli un citronpiparus, vēl piemetam pāris uz pusēm pārgrieztus ķiplokus, dažas citrona vai apelsīna šķēlītes, rozmarīna zariņus – un krāsnī iekšā! Gatavošanas process aizņem burtiski piecas septiņas minūtes, ne vairāk. Visu to daiļumu cepam 180 grādos kādas 40 minūtes– jāskatās, kad sāk kārtīgi apbrūnēt. Labu apetīti!
Vakariņu idejām un iedvesmai – receptes no "Tasty" apetītlīgo kājiņu krājumiem.