Biezpienmaize, redīsi
Foto: Shutterstock
Biezpienmaize ar redīsu – kas var būt vēl pavasarīgāks? Kaut arī redīsus var nopirkt visu gadu, tieši pavasarī sākas īstā redīsu ēšana – un kaut kāda loģika tur ir, jo tagad ir laiks, kad arī vietējie ražotāji izauklējuši un izaudzējuši pirmos redīsus. Laiks tos likt uz kārā zoba – tagad, pavasarī, tie ir viskraukšķīgākie un garšā spēcīgākie. Redīsa sīvumiņam ir mazliet jākož mēlē!

Ne velti mēdz teikt: sīvs kā rutks. Redīsi tiešām ir rutku radinieki, un senos laikos Ēģiptē Grieķijā, Romā un Ķīnā audzēti, visticamāk, rutkiem līdzinājās gan izskata, gan garšas ziņā. Gadu tūkstošos redīss – ne bez selekcijas palīdzības – kļuvis par to garšas ziņā ņipro, kraukšķīgo dārzeni, kādu to pazīstam šodien. Parasti, domājot par redīsu, iedomājamies sarkanbaltos bumbuļus. Patiesībā gan redīsi var būt arī balti, melni, dzelteni, violeti, brūngani, pelēki... Īsta krāsu ballīte, kas pilna ar vērtīgām vielām: kalciju, kāliju un dzelzi, vitamīniem A, B1, B2 un C, folijskābi, ēteriskajām eļļām, pektīnvielām, vārdu sakot, ir vērts un vajag kraukšķināt!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!