vīrietis ar pankūkām pankūkas
Foto: Shutterstock
Ārpus Latvijas paniņas ir krietni augstāk novērtētas, sevišķi konditorejā, jo garantē gaisīgumu un sulīgumu. Mēs parasti paniņas iemainām pret kefīru. Laiks šo paradumu mainīt, jo sviesta blakusproduktam ir, ko mums piedāvāt!

Oriģinālās paniņas ir blakusprodukts, kas rodas, no krējuma gatavojot sviestu. Tās sarūgstot pārvēršas atspirdzinoši skābenā dzērienā, kas vienlīdz labi noder gan kūkām un kēksiem, gan kokteiļiem un aukstajām zupām.

Veikalu plauktos gan lielākoties var atrast paniņu pakaļdarinājumu, kas ir saraudzēts vājpiens. Tā vai citādi, bet abiem strebekļiem ir izcili maz kaloriju, kas tos ierindo pludmales sezonas gaidīšanas ēdienkartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!