Bez našķiem jau nu nevarēs! 29 receptes gardumiņiem pludmales figūras gaidās
Tasty
Kurš vispār izdomājis to nosaukumu "bezgrēka našķi"? Vai tad našķošanās vispār var būt grēks? Pludmales sezona ir pludmales sezna, bet pie pēcpusdienas kafijas kāds našķītis ir vajadzīgs!
Tiesa, našķīši var būt dažādi, un nav teikts, ka cepumiņu vai smalkmaizīti nevarētu aizstāt ar kaut ko citu. Gan tāpēc, ka, smalkmaizītes ēdot, smalkāks neviens nepaliek, gan garšu dažādības, veselīguma un stila dēļ. Jo kas gan ir veikalā nopirkti cepumi pret, piemēram, elegantu trifeles izskata dateļu un banānu bumbiņu, kas apvārtīta kokosrieksta skaidiņās! Vai apetītlīgs kēksiņš, nu un tad, ka no pilngraudu miltiem?
Dažādu mājās gatavotu našķu labākā īpašība ir tā, ka skaidri zināms, kas tajos iekšā. Nekādu irdinātāju, konservētāju, garšas uzlabotāju un citu "e", turklāt – skaidri zināms cukura daudzums. Veikalos nopērkamajos konditorejas izstrādājumos cukura ir daudz par daudz. Bet, gatavojot gardumiņus pats, liec, cik vēlies, vai pat – nemaz! Vai aizstāj ar saldinātājiem. Tādā pašā stilā lieliski var koriģēt ogļhidrātu daudzumu, miltus aizstājot ar kaut ko citu. Cukurs un ogļhidrāti, kā zināms, ir tieši tie mazie briesmonīši, kas mūs visiem spēkiem attālina no iekārotā peldkostīma izmēra un pludmales figūras vēlamajiem parametriem.
Tiesa, jāatceras, ka gan ar cukuru, gan ogļhidrātiem iespējams pārspīlēt, tos pat vispār nepieliekot kārumiem. Gan svaigi, gan žāvēti augļi, ogas, rieksti ir bagātīgs cukura un ogļhidrātu avots, tāpēc arī ar veselīgajiem našķiem pārspīlēt nevajadzētu.
Vēl jau ir kaudze ar miltu trikiem – neticami, cik veselīgāki un vērtīgāki daudzi gardumi kļūst, ja tos gatavo no pilngraudu miltiem! Vērts neatmest ar roku pie pirmās mēģināšanas, pie mazliet rūgtenās garšas nianses pierod. Vēl jau arī ir mandeļu milti, koksriekstu milti, rīsu milti un daudzu citu milti veidi, ar kuriem eksperimentēt.
Viens ir skaidrs: gardumi ir jātur visās atvilknēs un ledusskapjos, jo bez tiem jau nu arī nevarēs. Un, kad sagribas ko garšīgu, labāk, lai tas ir paša gatavots kārums ar drošu, gardu un veselīgu sastāvu. Var jau, protams, mēģināt trenēt gribasspēku un sev aizliegt saldumus pavisam, bet... Kā vārdā? Dzīve paiet! Un kas tā par dzīvi bez kārumiņiem?
"Tasty" ir par garšīgu un priecīgu dzīvošanu! Piedāvājam iedvesmojošu veselīgu un gudri gatavotu našķu recepšu kolekciju. Cukura un ogļhidrātu šajos našķos ir mazāk, bet ar garšu un garšīgumu tiem viss kārtībā!
Bezgrēka rabarberu un zemeņu kūka kaloriju skaitītājiem
Kamēr vien ir rabarberu laiks, tie jāliek lietā dažādos garšīgos veidos, piemēram, kūkā. Un vēl labāk, ja ar kūku var mieloties bez sirdsapziņas pārmetumiem un kaitējuma slaidajai līnijai. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Kā pagatavot figūrai draudzīgus kartupeļu čipsus bez taukvielām
Kā mikroviļņu krāsnī pagatavot kraukšķīgus bezgrēka kartupeļu čipsus bez taukvielām, skaidro garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Bezgrēka našķi ar piparkūku garšvielām un šokolādi
"Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst našķus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti un ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām," saka uztura speciāliste Justīne Apine.
Gatavojot kopā ar bērniem, saldumiem ir liela nozīme, jo kuram bērnam gan tie negaršo? Tomēr našķi var būt kvalitatīvi un veselīgi, bez papildus pievienota cukura un miltiem. "Rimi" gardēde Signe Meirāne no pašu gatavota mandeļu sviesta iesaka pagatavot gardas trifeles.
'Dzīvo garšīgi': dateļu trifeles ar kokosriekstu skaidiņām un kafiju
''Tasty'' projektu "Dzīvo garšīgi!" atklājām ar viesošanos pie bloga ''Krustnagliņa'' kūrētājas Katrīnas Mames un kopā gatavojām krēmīgas dateļu trifeles ar kafijas garšu. Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpretējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies, kā ar blenderi un drosmi noķēpāt rokas pagatavot veselīgas trifeles.
Kuram gan nekārojas kas salds? Taču – ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.
Gardas aprikožu vai žāvētu plūmju lodītes ir oranži dzeltenas (vai brūnas)un ļoti garšīgas. No aprikozēm gatavotās krāsas dēļ ļoti piemērotas Lieldienām.
Jāierobežo cukura patēriņš! Šis ieteikums nerada pārsteigumu, tas regulāri izskan gan medijos, gan sarunās ar kolēģiem, gan arī ģimenē. Bet kā lai to izdara? Ik pa laikam rodas vēlme panašķēties ar kādu šokolādi vai kūciņu.
Groziņu pamatnei izmantojot auzu pārslas un sēkliņas, bet pildījumam nesaldinātu biezpiena krēmu ar sulīgām avenēm, rezultātā iegūsi ne vien gardu, bet arī veselīgu našķi, nenodarot skādi slaidajai līnijai. Protams, ja vien neapēdīsi 10 groziņus vienā piegājienā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Veselīgie virtuļi jeb ābolu ripiņas ar riekstu sviestu
Neliels našķis reizēm, kad ļoti, ļoti gribas pagrēkot, bet vajag to darīt mazliet veselīgāk. Apzied ābolu šķēlītes ar savu mīļāko riekstu sviestu un pa virsu uzkaisi nedaudz salduma, piemēram, šokolādes skaidiņas, kokosriekstu skaidiņas, rozīnes, godži ogas vai kādu citu sastāvdaļu, kas pašam vislabāk garšo.
Veselīgie auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm un riekstiem
Viens no bērnības lielākajiem kārumiem daudzu atmiņās ir tieši auzu pārslu cepumi, taču ne visi atraduši to mīļāko recepti, ar ko remdināt sentimentālo kārdinājumu. Šī recepte bez olām un miltiem gala rezultātā ļaus našķēties ar viegli kraukšķīgiem un sulīgiem cepumiem, kas ideāli piestāvēs tējas vai kafijas pauzei, lai atgūtu enerģiju, jo sastāvā ir rieksti, dzērvenes un nedaudz zemesriekstu sviests.
Šie brokastu mafini satur daudz šķiedrvielu un vitamīnu, kā arī mazina holesterīna līmeni asinīs. Tāpat tajos ir visai maz kaloriju un tauku, tāpēc baudi tos ne tikai ar rīta kafijas tasi, bet arī kā pēcpusdienas uzkodu!
"Ja neesi izteikts saldummīlis, bet gribi desertā pamieloties ar ko patīkami saldskābu, iesaku pagatavot šo gardo ruleti, kas nenodarīs kaitējumu slaidajai līnijai," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Lita.
Citronu tarte bez cukura ar liesu krēmsiera pildījumu
Arī tievējot savu reizi var atļauties pamieloties ar kūku, protams, ja vien tā ir pagatavota ar gudru ziņu un nesatur liekas kalorijas. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
"Veselīgās vafeles bez cukura lieliski garšos kopā ar svaigām vasaras ogām un medu. Tām pēc izvēles var pievienot arī ievārījumu un zemesriekstu sviestu, kas nu kuram vairāk iet pie sirds. Labākais, ka vafeles garšo tik labi, ka citi pat neticēs, ka klāt nav cukura," tā recepti piesaka Marta Cīrule.
Ātri pagatavojams saldējums ar riekstiem un datelēm
Ja vien saldētavā glabājas ogas un augļi, tad pie saldējuma var tikt pāris minūšu laikā, atliek tikai iedarbināt blenderi. Našķojies uzreiz vai sasaldēt nākotnei, tā ir katra paša izvēle, garšo vienlīdz labi abos gadījumos. Piemērots arī vegāniem, jo nav pievienoti nedz piena produkti, nedz olas.
Gardais banānu-dateļu braunijs bez pievienota cukura
Vegānu braunijs ir pilnvērtīgs našķis. Dateles un banāni padarīs to viegli saldenu un nebūs jāpievieno papildu cukurs. Fitnesa trenere Līga Dziļuma šo gardumu piedāvā enerģijas gūšanai un baudai tiem, kas rūpējas par savu augumu.
Zibenīgais banānu, zemeņu un nektarīnu saldējums jeb 'nice cream'
Pēc tveicīgas dienas varēsi teikt sev paldies, ja saldētavā tālredzīgi noglabāsi saldētus banāna gabaliņus. Kāpēc? Jo no saldēta banāna, augļiem un ogām sanāk debešķīgi krēmīgs un zibenīgi pagatavojams saldējums. Recepti piedāvā "Tasty" uzcītīgs lasītājs Jānis.
Ja tev garšo "Snickers", bet mieloties ar to attur lielais kaloriju daudzums, tad mājās itin vienkārši vari pagatavot kaloriju skaitītājiem draudzīgāku "Snickers" versiju. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit