Lavaša origami. Gardas idejas, ko ieģērbt lavaša mētelītī
Foto: Shutterstock

Lavašs ir tas produkts, ko vērts turēt virtuvē, jo tas spēj izglābt ne vienu vien maltīti. Tas vienlīdz labi garšo kā sāļs, tā salds, kā silts, tā auksts. Lavašs ir kā apēdama tūta, kur salikt visu, ko sirds kāro, un remdēt izsalkumu!

Apaļā, neraudzētā maize, kas populāra Kaukāzā un Tuvajos Austrumos, parūpējusies, ka ir populāra arī pie mums. Armēnijā vārds "lavašs" nozīmē labs ēdiens. Nevar armēņiem nepiekrist – lavašs tiešām ir labs! Īpaši tādēļ, ka tas ļoti viegli ļaujas tapt izmantots dažādās receptēs.

Apaļie, derviša svārkiem vai lakata formai līdzīgie plāceņi ir atvērti teju jebkuram piedāvājumam! Mazas elegantas uzkodas ar lasi – o, jā! Karsts kebabs ar asu mērci – protams! Ātra kūka ala Napoleons vai Esterhāzī kūka – lavašs to tik vien gaida!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!