Katram sava mīļākā recepte: kāds cep pēc omītes simtgadīgās receptes, kur jāraudzē rauga mīkla, kāds iztiek ar veikala maisījumu vai saldēto mīklu. Un visas metodes labas! Kāda ir tavējā?
Arī virsiņas taču var būt tik dažnedažādas, viena par otru gardāka. Kāds paber rabarberus, nolej pāri gardo krējuma, cukura un olu maisījumu – un krāsnī iekšā! Un tad ārā nāk, ai, cik garda plātsmaize, tā, ar to saldi ķepīgo virsiņu, tā kā tāda kūka!
Bet cits atkal uz mīklas pamatnes saliek īstu rabarberu mozaīku – pēc tam gandrīz vai žēl gatavo plātsmaizi gabaliņos griezt, kāds skaistums! Tādu jau var ar acīm apēst! Bet kārdinājums, protams, ir milzīgs, un ar acīm vien apēst plātsmaizi ir par maz – gribas jau arī zobus iecirst!
Un tad taču vēl ir tādas plātsmaizes – kā Marsa virsma! Kad pāri rabarberiem pārlej ar cukuru un citrona sulu saputotu olu baltumu, virsiņa ir kraukšķīga, un šur tur kā no tādiem krāteriem ārā laužas sacukurojušies rabarberi... Skasti! Un tā garša, oh, tas viegli lūstošais, saldais olbaltums. Bauda, vai ne?
Ak, un tad tās drupačas... Tās gardās, gardās drupačas, ko pāri rababeriem parasti pārber dāsnu roku, jo drupaču par daudz nekad nevar būt! Sātīgas, saldas, kraukšķīgas – tik garšīgas, ka varētu vienas pašas ēst. Tik garšīgas, ka daļa apēdas jau to saberšanas procesā! Rabarberu saldenskābais ķepīgums kopā ar treknajām, kraukšķīgajām drupačām – tā ir tāda garša... Tā garšo pats jūnijs – tik reibinoši, daudzsološi labi!
Tāds lielas laimes nemaz neesot, dzejnieks saka. Bet tās mazās gan ir pa pilnam! Pilna mute sulīgas, saldenskābas, tikko ceptas rabarbermaizes ir viena no tādām jūnija laimītēm. Izvēlies tik recepti no "Tasty" rabarberu plātsmaižu kolekcijas – un lai saldi!
Sezonas gardums – kefīra mīklas rabarberu plātsmaize
Ja vēl nav bijis laika pagatavot sezonas aktuālāko kārumu – rabarberu plātsmaizi, – izmēģini gardēdes Veronikas Ļevšas recepti. Plātsmaize, kuras gatavošanā izmantots kefīrs, būs sulīga un mitra, un rabarberi piešķirs vajadzīgo garšas akcentu. Kārums gluži kā bērnībā, bez kura pavasaris nav iedomājams. Baudi vēl siltu, izņemtu no krāsns, ar vēsu pienu.
Rabarberu drumstalmaize vācu gaumē
Sulīgs rabarberu pildījums un zeltainas mīklas drumstalas – klasika bez liekām sastāvdaļām. Īpaši labi šī plātsmaize garšos, pasniegta ar saldējumu vai svaigi kultu putukrējumu.
Karaliskā rabarberu plātsmaize ar zemenēm un maskarponi
Šī karaliski gardā plātsmaize rabarberu un zemeņu sezonā jāizmēģina katram kārumniekam!
Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas
Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.
Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Pārbaudītu un par labu esam atzītu recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte, atklājot, ka ideju noskatījusi no bloga "Kikas virtuve" publicētās ābolu plātsmaizes, piekoriģējot sastāvdaļas un produktu daudzumus pēc savas gaumes.
Supersulīgā rabarberu plātsmaize
"Rabarberu laikā viss kā pienākās - atzīstu, es mīlu rabarberus, gan ķīselī, gan uzpūtenī, gan, protams, plātsmaizē," tā supersulīgās rabarberu plātsmaizes recepti piesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.
Rabarberu plātsmaize ar kokosriekstu bezē putām
Ja rabarberu plātsmaizes sulīgo pildījumu pārklāsi ar čaganām kokosriekstu bezē putām, rezultāts tev noteikti neliks vilties. Recepti iesaka Kristīne Rudzīte.
Ātrā rabarberu plātsmaize ar drumstalām
Viegli un ātri pagatavojama, plāna un sulīga plātsmaize ar zeltainām drumstalām. Mīklu nav jāraudzē, tādēļ nenāksies ilgi gaidīt, lai varētu mieloties ar jau gatavo kārumu. Recepti iesaka Natalija Novikova.
Sulīgā rabarberu plātsmaize ar āboliem un saldētām ogām
Pirmie rabarberu kāti, kāds līdz pavasarim izstāvējis pērnā gada ābolītis un pēdējie saldētavas ogu krājumi – visi labumi draudzīgi satupināti uz sviesta mīklas pamatnes un dāsni pārlieti ar maigu skāba krējuma, olu un vaniļas mērci. Ņammm! Izcili gards un sulīgs salikums vasarīgai plātsmaizei! Recepti iesaka mūsu lasītāja Līva.
Rabarberu plātsmaize ar karamelizētām kokosa skaidiņām
Ilgi gaidītā rabarberu sezona ir klāt, tāpēc pavasarīgie kraukšķi jāliek lietā, uzcepot kārdinošu plātsmaizi. Īpašās garšas noslēpums ir karamelizētās kokosriekstu skaidiņas, kas piešķir neatkārtojamu un baudāmu akcentu. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
Vegāniskā rabarberu plātsmaize
Gardum gardu un sulīgu rabarberu plātsmaizi var izcept arī bez olām, sviesta un krējuma. Recepti iesaka Zane Metla.
Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām
"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.
Klasiska rabarberu plātsmaize ar mannas mīklu
Rabarberu laika klasika - sulīga plātsmaize ar kanēlīgu krējuma kārtiņu.
Rabarberu un zemeņu plātsmaize ar kefīra mīklu
Rabarberu plātsmaize ar karamelizētu virsiņu.
Rabarberu plātsmaize ar skābā krējuma kremu
Garda rabarberu plātsmaize ikdienai un svinībām.
Gaisīgā rabarberu plātsmaize
Garda un gaisīga rabarberu plātsmaize ar rabarberiem "iekšpusē". Recepte brīžiem, kad rabarberi sezonas plaukumā vai marta pēcpusdienai, lai iztukšotu saldētavas krājumus.
Rabarberu plātsmaize ar smilšu mīklu
Rabarberu plātsmaize ar smilšu mīklu - gardums kā svētkiem, tā arī ikdienai.