plātsmaize, rabarberi
Foto: Shutterstock
Jūnijs ir kā Jāņu ģenerālmēģinājums: viss aug un zaļo, cenšoties atgūt nokavēto, un pa laikam nolīst kā... nu jā, kā pa Jāņiem, karstas dienas nomaina vēsi, mikli vakari, un māju piesilda cepeškrāsns. Un kas gan jūnijā var būt vēl vairāk cepšanas vērts kā rabarberu plātsmaizes?

Katram sava mīļākā recepte: kāds cep pēc omītes simtgadīgās receptes, kur jāraudzē rauga mīkla, kāds iztiek ar veikala maisījumu vai saldēto mīklu. Un visas metodes labas! Kāda ir tavējā?

Arī virsiņas taču var būt tik dažnedažādas, viena par otru gardāka. Kāds paber rabarberus, nolej pāri gardo krējuma, cukura un olu maisījumu – un krāsnī iekšā! Un tad ārā nāk, ai, cik garda plātsmaize, tā, ar to saldi ķepīgo virsiņu, tā kā tāda kūka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!