aukstā zupa
Foto: Shutterstock
Ar kefīru vai ūdeni, ar bietēm vai bez? Likt klāt desu vai, pasarg visi svētie, nekādā gadījumā!? Aukstā zupa ir īsta drāmas karaliene, gluži kā rasols. Katram gatavotājam ir sava taisnība un argumenti, bet skaidrs ir viens – vasara ir klāt un laiks aukstajai zupai!

Aukstās zupas koncepts ir tikpat sens, cik karstas vasaras. Veldzi ir gribējies kā senajiem romiešiem, tā modernajiem itāļiem. Dabūt sātu un atveldzēties – to darījuši gan mūsu senči ar skābputru, gan spāņi ar gaspačo. Taču šoreiz aiz borta atstāsim sentēvu mantojumu un pasaules slavu ieguvušas zupas, tāpat neapskatīsim visu veidu saldās augļu – ogu zupas, jo galvenā būs aukstā zupa, kas mūsu platuma grādos parādās līdz ar gaisa uzsilšanu pāri 20+ grādiem un pazūd atvasarā.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!