Zemenes kopā ar krēmsieru vai jogurtu un nedaudz vaniļas dažādās kombinācijās, plāna, kraukšķīga, garšīga pamatnītes kārtiņa – tas ir jūnija hits. Viss vasaras svaigums un saldums vienā kūkā!
Vēl jau arī rabarberi ēdami, zemenes kopā ar rabarberiem veido īpaši svaigas, saldenskābas garšas kombinācijas. Savienojumā ar jogurta vai krēmsiera krēmīgo substanci, kopā var sakult tādu kūkas krēma kārtu, ka bauda pilnīga!
Tā jau ar viena no necepto kūku lielajām baudām: visa kūka kā viena krēma kārta, garda, krēmīga, sulīga, garšo pēc pašas vasaras. Un nekādas treknuma sajūtas! Svaigums, izsmalcināts saldums, krēmīgs garšas baudījums un burvīgas ogu kombinācijas kā kūkas rotājums – tāda ir vasaras neceptā kūka. Lieliska, stilīga, garšīga – un kūkas darinātāja priecīga un atpūtusies, jo šādu kūku pagatavot ir ātrāk, nekā cept biskvīta kārtas, kur turklāt vienmēr ir neizdošanās riski un stresiņš. Ar neceptajām kūkām greizi nošaut ir grūtāk – visam vajadzētu izdoties ar pirmo reizi, un efekts garantēts!
Neceptajā kūkās bieži tiek izmantots želatīns. Te gan reizēm var nokļūdīties, tāpēc jāatceras daži knifiņi.
Viena no lietām, kas var sabojāt želatīnu, ir nepareiza ūdens temperatūra, kurā tas tiek izšķīdināts. Lietojot beramo želatīnu, tas vispirms ir jāieber aukstā ūdenī, un jāapmaisa. Neber želatīnu kaudzītē, bet izkaisi pa visu aukstā ūdens virsmu! Želatīna kaudzītē tā granulas var neuzbriest, ja tām nepiekļūs ūdens.
Želatīnu var sabojāt arī pārāk ilga atstāšana bļodiņā, kurā tas piebriest. Stingri jāievēro uz paciņas norādītais laiks, kas parasti svārstās no piecām līdz desmit minūtēm. Tāpēc, kad želatīns piebriedis tā, ka tam ir sūklim līdzīga mīkstuma pakāpe, tas ir gatavs izmantošanai.
Pirms lietošanas želatīns noteikti jāizšķīdina karsta ūdens peldē, tāpēc bļodiņu, kurā tas atrodas, jāliek lielākā traukā, kur ieliets karsts ūdens. Ūdens peldē esošo želatīnu samaisi, līdz tas izkūst, un izmanto uzreiz! Ja to uzvārīsi, un tas būs pārāk šķidrs, želatīnu nevarēsi izmantot. Tāpēc abām receptes masām, piemēram, krēmam un želatīnam, jābūt aptuveni vienā temperatūrā, lai tās varētu vienmērīgi sajaukt un nerastos kunkuļi.
Par to, kā tikt galā ar nešpetno želatīnu un kam noteikti jāpievērš uzmanība, lasi šajā rakstā par želatīna mistērijām.
Ir vēl kāda lieta, pie kā, taisot necepto kūku, stingri jāpieturas: kūkas "nobriešanas" laiks. Neeptajai kūkai ir kārtīgi jāatdziest, jāsavelkas un jāsastingst. Tāpēc svarīgi precīzi ievērot receptē noteikto kūkas gatavošanās laiku – to saīsināt noteikti nevajag, ilgāk paturēt kūku ledusskapī gan drīkst! Ja nu ar kūkas pasniegšanu jāpasteidzas, tad gatavo kūku var ielikt saldējamā kamerā, lai krēma sastingšana notiktu ātrāk.
Lai izdodas burvīga zemeņu kūka un skaista un garda līgošana!
Vienkāršā rabarberu un zemeņu kūka bez cepšanas
Svaiga, garda un bez cepšanas pagatavojama rabarberu un zemeņu kūka – īsteni vasarīgs kārums! Recepti iesaka Anda Rožkalne.
Maigā jogurta–zemeņu kūka bez cepšanas
Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.
Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
Kad organisms piespiež mainīt ikdienas paradumus un pārskatīt savu ēdienkarti, īpaši saldumu gatavošanā nepieciešams iedarbināt radošo domāšanu. Tādēļ eksperimentālā ceļā Līvas Immermanes virtuvē tapusi recepte, kas būs noderīga tiem, kuri uzturā nelieto vai nedrīkst lietot olas, miltus un piena produktus.
Neceptā zemeņu kūka ar sausā maizes zupas maisījuma pamatni
Zemeņu ātrā kūka no maizes zupas maisījuma un jogurta. Viens, divi un kārums Māmiņdienai gatavs!
Svaigā zemeņu siera kūka
Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.
Neceptā zemeņu un piena krēma torte kaloriju skaitītājiem
Figūrai draudzīga un bez cepšanas pagatavojama kūka ar zemenēm un maigu piena krēmu. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka
Zemenes un rabarberi – vai var būt vēl labāka savienība? Klasiskākā recepte, kur šo apvienību izmantot, būtu plātsmaize vai kāda biskvīta kūka ar olbaltuma cepurīti, taču, iemēģinot roku necepto siera kūku gatavošanas varā, pārliecinājos, nevar būt nekas labāks par šo. Saldās zemenes, skābenie rabarberi un krēmsiers ir tik dievīga kombinācija, no kuras var pat rasties atkarība.
Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm
Svaigās siera kūkas visnotaļ ir dievīgs kārums. Interesantākai garšai pamēģini to pagatavot ne vien no svaigā siera, bet pievieno tam jogurtu un putukrējumu, kā arī zemeņu gabaliņus. Šo recepti piedāvā kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" šefpavārs Gatis Grosbergs.
Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu
Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!
Zemeņu un riekstu vegāniskā siera kūka
Mazliet citādāks zemeņu laika kārums, par kuru tā autore Kristīne Bergfelde saka: garšīgs un izdevies eksperiments. Par sevi Kristīne saka: "Mana pasaule griežas ap neskaitāmām interesēm, bet gatavot, ceļot un ēst kūkas man patīk visvairāk!" Vegāniskas zemeņu laika receptes atradīsi arī Kristīnes blogā un grāmatā "Vegāns virtuvē".
TIkai četras sastāvdaļas: Saldējuma kūka ar zemenēm un 'Selgas' cepumiem
"Viss ģeniālais ir vienkāršs! Bērni teica, ka šis nu gan ir izcils gardums," vienkārši pagatavojamas saldējuma kūkas recepti iesaka mūsu lasītāja Marina Apaļā.
Gatava 20 minūtēs: biezpiena un cepumu torte bez cepšanas
Šī neparastā un ļoti gardā torte ir pagatavojama bez cepšanas. Sulīgās tortes kārtas veido maigs biezpiena krēms un cepumu drumstalas ar žāvētu augļu un riekstu gabaliņiem. Interneta dzīlēs noskatītas tortes recepti iesaka mūsu lasītāja Antuanete, kura recepti pielāgojusi savai gaumei, aizstājot sausiņus ar auzu pārslu cepumiem un iztiekot bez šokolādes glazūras.
Figūrai draudzīgā zemeņu kūka
Ļoti garšīga, bet figūrai draudzīga zemeņu kūka bez miltiem, olām, cukura un piena produktiem. Recepti iesaka "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde.
Ciparkūka bez cepšanas no 'Selgas' cepumiem
Maijs ir bagāts skaistiem svētkiem un notikumiem – bērnudārza izlaidums, brīvlaika sākums, pirmās dārza viesības... Pārsteidz lielos un mazos kārumniekus ar ciparkūku! Izvēlies kādu zīmīgu skaitli un pavisam vienkārši pagatavo kūku no "Selgas" cepumiem!
Zemeņu un jogurta kūka bez cepšanas kaloriju skaitītājiem
Ar aromātisku kafiju piesūcinatā kūkas pamatne patīkami harmonē ar zemeņu vasarīgo garšu krēmīgajā jogurta pildījumā un svaigo ogu želeju. Bezgrēka kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Filadelfijas siera kūka ar ogām bez cepšanas
Siera kūka, kuras gatavošana divatā radīs prieku ne tikai ēdājiem, bet padosies no rokas. "Pēdējā laikā iepaticies gatavot kūkas – tās, kuras nav jācep," atklāj receptes autore. To Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Zeļģe, kura piedalās Philadelphia recepšu konkursā.
Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas
"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.
Biezpiena kūka ar zemenēm želejā
Biezpiena kūka ar zemenēm bez cepšanas.