maizes un siera salāti, siers, grauzdiņi
Foto: Shutterstock
Vasarā ir daži gastronomiski jautājumi no mūžības sērijas – tie atkārtojas katru gadu, un atbildi uz tiem latvieši meklē paaudžu paaudzēs. Pirmais liktenīgais jautājums atskan šajās dienās: ko darīt ar Jāņu sieru? Otrais jautājums ir: kabaci nevajag? Bet tas šobrīd vēl nav aktuāls, atgriežamies pie siera.

Tā ir viena no Jāņu mistērijām: kā tas nākas, ka gadu gadiem pēc Jāņiem tiek nolemts nākamgad sieru pirkt vai siet mazāk, un gadu gadiem pēc Jāņiem māja ir pilna ar Jāņu sieru?

Ko ar to siera lēveni darīt? Neesam jau nekādi briti, neripināsim tak rituli no kalna lejā (ir viņiem tāds nacionālais sports). Uz tradicionālo jautājumu ir tradicionālās atbildes. Nepretendējot izgudrot divriteni vēlreiz, kopīgi varam atkārtot vien vecās, labās, bet šajās dienās tik noderīgās patiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!