Jāņu siers
Foto: Shutterstock
Vismaz reizi mūžā katrai saimniecei Jāņu siers jāsasien pašai. Daudzas Jāņus bez pašas sieta siera nemaz nevar iedomāties. Vai tas iznāk lētāk, nekā pirkt tirgū vai veikalā? Diez vai. Vai tas ir garšīgāks nekā pirktais? Kā nu kuro reizi. Jāzina pareizās receptes un knifiņi! Te nu būs dažas gadiem pārbaudītas receptes.

Ausmas recepte: vienmēr izdodas

Šī recepte ir elementāra un vienmēr izdodas. Uzkarsē katlā 5 l piena, pievieno 1 kg biezpiena, pakarsē, bet neuzvāra. Biezpiens veidos glītu kunkuli. To notecina caurdurī un masu liek atpakaļ katlā. Pievieno 200 g sviesta un visu sparīgi samaisa. Tad pievieno ķimenes, 2 olas, nedaudz sāls un karsējot visu kārtīgi sakuļ. Gatavo siera masu liek bļodā ar slogu un atdzesē, pēc tam izgāž uz šķīvja. Masu pēc sakulšanas var sadalīt mazākās devās un katrai pielikt citas sastāvdaļas: ķimenes, sīki sagrieztu papriku, dilles, sezama sēkliņas un citas garšvielas. Tad katru liek zem sloga atsevišķi, sanāk daudzu garšu sieri ar vienu vārīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!