Ausmas recepte: vienmēr izdodas
Šī recepte ir elementāra un vienmēr izdodas. Uzkarsē katlā 5 l piena, pievieno 1 kg biezpiena, pakarsē, bet neuzvāra. Biezpiens veidos glītu kunkuli. To notecina caurdurī un masu liek atpakaļ katlā. Pievieno 200 g sviesta un visu sparīgi samaisa. Tad pievieno ķimenes, 2 olas, nedaudz sāls un karsējot visu kārtīgi sakuļ. Gatavo siera masu liek bļodā ar slogu un atdzesē, pēc tam izgāž uz šķīvja. Masu pēc sakulšanas var sadalīt mazākās devās un katrai pielikt citas sastāvdaļas: ķimenes, sīki sagrieztu papriku, dilles, sezama sēkliņas un citas garšvielas. Tad katru liek zem sloga atsevišķi, sanāk daudzu garšu sieri ar vienu vārīšanu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit