Piemēram, vērts pamēģināt, kā garšo grilēts arbūzs. To var grilēt, šķēlītes apsmērējot ar olīveļļu un pārkaisot ar sāli un pipariem, vai arī apsmērējot ar olīveļļu un vēl karstus pārlejot ar medu vai kļavas sīrupu.
Līdzīgi var grilēt kivi. To sagriež pabiezās šķēlēs, apsmērē ar olīveļļu un uzkaisa nedaudz sāls. Pasniedz ar vaniļas saldējumu. Neparasti saderīgi un garšīgi!
Banānus grilējot, iegūst ļoti gardu desertu. Banānus ar visu mizu pārgriež šķērsām uz pusēm un liek uz grila ar mizas pusi uz leju. Apsmērē ar kausētu sviestu. Pasniedz karstus ar saldējumu vai vienkārši pārlietus ar kļavu sīrupu vai kādu iecienītu mērci, piemēram, karameļu mērci.
Gabaliņos sagriezti mango, nektarīni un persiki grilējot jauki karamelizējas un ir lieliska piedeva gan gaļai, gan salātiem. Īpši mango ir kārdinājums baudīt arī vienu pašu – tāpat vien, jo garšīgs. Pirm cepšanas pārsmērā ar olīveļļu, uzkaisa nedaudz sāli un kajennas piparus pikantākām garšas sajūtām, kur sāļais savienojas ar saldo un karamelizēto garšu.
Grilētai gaļai savukārt lieliska piedeva ir grilēts avokado. To pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un liek ar mīksto pusi uz restēm. Pasniedz ar visu mizu.
Kā piedevas gaļas ēdieniem vai salātiem var grilēt arī gurķus, kabačus un cukini. Gurķus sagriež gareniski uz pusēm vai četrās daļās, kabačus un cukini ripās. Dārzeņus apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Īpašam pikantumam un ugunīgākām sajūtām var grilēt arī halapenjo piparus.
Lai cik tas dīvaini arī neizklausītos, grilēt var arī marinētus gurķus – pie ceptas gaļas tie garšo lieliski un ir gana eksotiska un reizē pazīstama piedeva.
Iedvesmai vēl dažas neparastāku receptes no "Tasty" ugunīgo ēdienu un grilējumu repertuāra. Lai baudāmi garšas pārsteigumi!
Grilēti augļu iesmiņi ar zefīriem
"Grilēt var ne tikai gaļu un dārzeņus, bet arī augļus un saldos kārumus!" atgādina "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot kārdinošu recepti lieliem un maziem saldummīļiem.
Grilēti maršmelovi ar zemenēm
Dārza ballītes izskaņā pie kafijas var piekost nevis kūku, bet saldos maršmelovu zefīrus, kas izcili sader ar skābenām zemenēm. Lai sagrilētu šo gardumu, nav nepieciešamas ļoti karstas ogles, tādēļ pēc šaslika cepšanas var vēl brīdi laiski pazvilnēt saulītē, atpūsties un tikai tad ķerties pie deserta gatavošanas.
Vasaras baudīšanas salāti ar grilētiem persikiem
Vietnē "Twitter" var atrast ne tikai cepienus par visu, bet arī satriecoši gardas receptes ceptiem un neceptiem gardumiem. Tādas, kas sauktin sauc baudīt vasaru un dzīvi, jo skaisti dzīvot neaizliegsi!
Grilēta kazas siera un bumbieru salāti ar valriekstiem
Kā zināms, sieri izcili sader ar dažādiem augļiem, tā ir daudzu iecienīta kombinācija desertiem un uzkodām. Bet tikpat labi šo savienību var izmantot arī salātos kā, piemēram, šajā receptē.
Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Gaļas iesmiņi ar žāvētiem augļiem un brendiju
Neparasts, bet ne mazāk gards veids, kā marinēt gaļu.
Grilēta dedzinātu citronu un kalmāru pica
Recepti iesaka Linda Vilmansone.
Grilētas kotletes
Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.
Grilēts Haloumi siers ar dārzeņiem
Garda ideja veģetārai ēdienreizei - cepts vai grilēts siers un dārzeņi, kas pārlieti ar piparotu balzamiko un eļļas mērci.
Grilēti ķiploku grauzdiņi
Ja meklē ideju, kā gada īsākajā naktī pārsteigt un palutināt sevi un savējos ar neparastām uzkodām, lūk, lieliska ideja – uz grila gatavoti ķiploku grauzdiņi! Recepti iesaka šefpavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi".
Grilētu dārzeņu karstmaizes
Meklējot alternatīvas, kā pagatavot un izbaudīt baklažānus, izmēģini šo vienkāršo maltīti! Jārēķinās gan, ka virtuve nedaudz uzsils, darbinot cepeškrāsni.
Uz alus skārdenes grilēta vistiņa
Radošs veids, kā uz grila izcept neliela izmēra vistiņu – "uzsēdinot" to uz atvērtas alus skārdenes. Vista sanāks gan sulīga, gan garšīga. Pasniedz ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
Ugunskurā cepti banāni ar šokolādi un maršmeloviem
"Karsts saldais ēdiens, ar ko sasildīties rudenīgā piknikā, laivu braucienā vai vienkārši vēsos brīžos", ar ugunskurā cepto banānu recepti dalās "Delfi" žurnālists Ansis Īvāns. Viņš vienā dienā ar SUP dēli nobrauca visu Salacas upi, par piedzīvoto vari lasīt šeit.
Video: Uz alus bundžas grilēts cālis
Cepot uz alus pudeles vai skārdenes uztupinātu vistu, rezultātā iegūst sulīgu un maigu putna gaļu. Bet vai zināji, ka šo efektu var iegūt ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila?
Grilētas brokastu maizītes ar zemesriekstu sviestu
Zemesriekstu sviests ir viens no tiem kārumiem, kas vislabāk garšo, ja to papildina ar svaigiem augļiem. Piemēram, āboliem. Vai - kā šajā Aikāgaršo! šefpavāra Normunda Baranovska brokastu receptē - ar avenēm un meloni.
Uz grila ceptas olas – kēksu pannā
Kad dodamies izbraucienā pie dabas, tad paķeram līdzi kēksu pannu, lai varam nobaudīt olas pie grila.
Ķimeņu popkorns ar parmezānu
Visa laba Jāņu zāle, kas zied Jāņu vakarā. Un viss ēdiens, kas Jāņu galdā, ir labs Jāņu ēdiens – arī popkorns! Īpaši, ja to pagatavo ar ķimenēm katlā virs Jāņuguns. Šefpavārs, lauku gardēdis un Barbora.lv garšas eksperts Dzintars Kristovskis izdomāja, izmēģināja un iesaka visiem jāņabērniem!
Deserts uz maizcepuma ar ceptu 'marshmallow'
Amerikāņiem pikniki un nakts pārgājieni nav iedomājami bez saldajiem našķiem, kuru galvenajā lomā ir uz atklātas uguns apceptie marshmallows jeb pastilas. Tradicionāli šis deserts ietver cepumu, šokolādi un pastilu, taču šajā vēl jo labāk deserts garšo ar auzu maizcepumu, kas piešķir patīkamu kraukšķīgumu un auzu garšu.