Jāņu siers, pīrāgi, galds
Foto: Shutterstock
Ne velti mūsu senči izvirzījuši trīs galvenos Jāņu jautājumus. Vai ēduši? Vai dzēruši? Vai Jānīti daudzināja? Pirmos divus jautājumus vēl var pagūt atrisināt, paķerot kādu ideju no citiem jāņabērniem vai smeļoties iedvesmu no kādas ātrās receptes.

Jāņi ir vieni no tiem dažiem svētkiem, kad uz lieliem eksperimentiem prāts nenesas – gribas izbaudīt tradīciju spēku arī pie galda. Un galu galā – kad tad vēl to sieru, pīrāgus un alu saēdīsies, ja ne Jāņu vakarā! Līdz nākamajiem "likumīgajiem" pīrāgiem jāgaida līdz nākamajiem Saulgriežiem!

Tomēr dažreiz interesanti zināt, ko tad citi ēd un kā tad citiem iet. Ne velti radies latviešu slavenais jautājums: ko pa Jāņiem? Tieši šīs ziņkārības dēļ, iespējams, radusies burvīgā aplīgošanas ideja, kad ļaudis staigā no mājas uz māju, pieprasot sieru, sieru un alu, alu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!