gaspačo, tomātu zupa
Foto: Shutterstock
Maza mēroga nacionālā drāma: kefīrs beidzies. Arī paniņas un rūgušpiens. Bet, ja cilvēkam gribas auksto zupu, tad viņam tā jādabū. Ir varianti, kā auksto zupu pagatavot bez kefīra spāņu, grieķu, slāvu vai itāļu stilā!

Galu galā, kurš teicis, ka aukstajai zupai jābūt tikai visu toņu rozā vai baltai ar zaļiem diļļu raibumiņiem? Ir arī aukstās zupas dažnedažādās zaļās un sarkanās nokrāsās, sākot no maigām un atspirdzinošām, beidzot ar pikantām un uzmundrinošām. Un visas – aukstas!

Dienvidzemēs dzīvojošie aukstās zupas mākslu izkopuši gadsimtiem ilgi. Taču arī paši šajās karstajās vasarās esam sākuši piešauties dažādām kefīra krīzēm un eksperimenta kārtībā radījuši visādus lieliskus “bezrecepšu” variantus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!