Lai tiktu līdz ķiršu gardumiem ir viena blakne – ķiršu gaļas atbrīvošana no kauliņiem. Tā tajā dzīvē iekārtots, par visu jāmaksā! Taču, ja atrodi kauliņu izņemšanas metodi, kura padodas vislabāk, tad tālāk jau tikai tehnikas noslīpēšanas jautājums, vienlīdz ātri ies gan ar nazi, gan matadatu vai pudeļu kakliņa metodi. Ja virtuvē vieta atļauj, var iegādāties (vai vēl labāk – aizņemties) ķiršu kauliņu izņemšanas uzparikti. Idejas, kā atbrīvoties no kauliņiem, var lasīt arī šeit.
Kad nu ķirši atkauloti, laiks ķerties pie gatavošanas!
Sezonas atklāšana ar ķiršu pīrāgu
Ķiršu pīrāgs vai tarte ir obligāts pasākums ķiršu sezonā. Tas ir nākamais solis pēc tam, kad apēsta bļoda saldo ķiršu. Vai divas. Tad kārta pīrāgam, gardāko un skaistāko ķiršu ielikšana mīklas groziņā un aizrestošana ar mīklas restēm. Pilnīga ķiršu vasaras sagūstīšana! Lai neaizmūk, lai atdod savu aromātu un garšu mīklai. Kurš gan vairs skaita kalorijas! Te iederēsies arī kārtīga vaniļas saldējuma bumba - kad jau, tad jau!
Perfektas laulības
Ķirši un šokolāde ir gastronomijas debesīs noslēgta laulība. Perfekts pāris! Nepievils nekad un nekādās kombinācijas. Šokolādes kūka, Švarcvaldes kūka, kēksi, kapkeiki, šokolādes muss ar ķiršu mērci... Viens par otru debešķīgāki deserti!
Drumstalu un ķiršu dancis
Sviesta drupačas un ķirši arī nav smādējama kombinācija. Cep tos veidnē un sauc par kramblu, liec uz cepamās plāts un sauc par plātsmaizi – būs garšīgi visos veidos!
Aukstais kārums
Ja mājās ir saldējuma gatavošanas mašīna, tad ātri iespējams iegūt krēmīgu našķi ar intensīvu ķiršu noti. Ja nav, tad jātaisa semifredo vai vienkārši jāsakuļ jogurts ar ķiršiem, jāsaliek trauciņos un jāliek saldētavā. Ļoti atspirdzinošs kārums!
Kas klimpā? Ķirsis klimpā!
Vareņiki ar ķiršiem ir liela ņemtne, bet atmaksājas. Ja saldētavā glabājas šāda ēdmaņa, tad brīzos, kad nezini, ko gribas ēst, vai tieši otrādi – ļoti gribas ēst, atliek atvērt saldētavu, izņemt vareņikus un iepeldināt verdošā ūdenī.
Ātrā mērce pankūkām un vafelēm
Ķiršu vārīšana ziemai ir atsevišāķa stāsta vērts pasākums, bet brīdī, kad top pankūkas un vafeles, paralēli var izvārīt ātro ķiršu zapti, ko pārliet šiem grēcigi gardajiem brokastu bruņiniekiem. Ātrā mērce vislabāk izdosies ar ievārījuma cukuru, jo skaisti saželēs.
Bauda no katras karotes
Ķirsis vienlīdz labi iederēsies gan biezpiena, gan putukrējuma desertos. Tas lieliski iederas arī trifle desertos. Un, protams, neaizmirsīsim šokolādi!
Bubertu pamatiņš
Bubertu vērts uztaisīt tāpēc vien, lai to varētu kā buru kuģi palaist pa ķiršu ķīseļa okeānu. Ja bubertam laika par maz, tad var iztikt ar putukrējuma laiviņu! Katrā ziņā ķiršu ķīselis gatavs uzņemt dažādus peldētājus. Nevar aizmirst arī to, ka paši ķirši arī labprāt pārtop par kādu gardu putras desertu – piemēram, uzpūteni.
Saldā veldze
Ķiršu sula vai sīrups kombinācijā ar ledu, piparmētrām un citrusiem ir īsts vasaras vidus padzēriens. Perfekta limonāde, kas gan veldzē, gan uz mēles atstāj tīkami saldu noti. Limonāde, kas godam varētu nest vārdu "Jūlija skūpsts" vai "Vasaras vidus apskāviens". Un šis nu ir laiks, kad gribas abus – gan to skūpstu, gan apskāvienu! "Tasty" ķiršu kolekcija ir kā radīta tam, lai ķirsītis uz tortes katrai jūlija dienai!
Vienkāršā ķiršu kūka
Ķiršu sezonas kārums – vienkārši pagatavojama kūka.
Kārtainā ogu 'panna cotta' ar avenēm
"Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Mazās ķiršu un mandeļu kūciņas
Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.
Svaigās ķiršu siera kūkas
Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.
Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci
Skandināvi zina, kā rīsus likt lietā arī desertu gatavošanā. Lūk, gards pierādījums restorāna ''36. līnija'' šefpavāra Laura Aleksejeva izpildījumā!
Ķiršu braunijs ar krēmsieru
Grēcīgi garšīga šokolādes kūka ar ķiršiem un krēmsiera joslām. Tā iepriecinās gan tevi pašu pie tējas vai kafijas krūzes, gan liks justies īpašiem taviem ciemiņiem.
Griljāžas groziņi jeb Florentīni
Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.
Ķirši šokolādē
Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.
Mazās ķiršu kūciņas
Kēksiņu formiņās var pagatavot ne tikai kēksiņus. Ļoti pievilcīgi izskatīsies mazas ķiršu kūciņas, groziņi ar ķiršu pildījumu. Šai kūciņai vari izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan kompota ogas. Ja izmanto kompota ogas, samazini cukura daudzumu.
Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci
Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.
Ogu mērce desertiem, kūkām, putrai un saldējumam
Ja tev saldētavā glabājas kāds maisiņš ar ogām no sava dārza vai arī veikala, uzvāri ogu mērci, kas bagātinās pankūkas, brokastu putru, saldējumu un kūkas. Tā ir nevis zapte, bet izteiksmīga ķiršu mērce, kuras recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.
Švarcvaldes siera kūka bez cepšanas un želatīna
Elementāri pagatavojama un ļoti garda tradicionālās Švarcvaldes tortes versija – siera kūka bez cepšanas un želatīna kausēšanas.
Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Ņujorkas siera kūka ar ķiršiem
Slaveno Ņujorkas siera kūku var uzskatīt par visu siera kūku vecmāmiņu. Klasisko recepti papildinot ar skābenajiem ķiršiem, garšu baudījums būs neaizmirstams.
Ķiršu un pistāciju plātsmaize
Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.
Želeja no saldētiem ķiršiem
Meklējot februāra garšīgāko recepti, Tasty.lv lasītāja Ineta Meldere iesaka vienkāršu ķiršu želejas recepti - tuvojas pavasaris un vasara, jāsteidz tukšot saldētavas krājumi!
Pīrāgs 'Iereibušais ķirsis'
Gards pīrāgs ar ķiršu pildījumu - ēd tāpat vai izbaudi vēl siltu kopā ar ar vaniļas saldējumu!
Apaļais ķiršu pīrāgs
Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.
Braunija kārtojums ar ķiršu ievārījumu un putukrējumu
"Kurš gan spēj atteikties no šokolādīga braunija, kas kārtām mijas ar gaisīgu putukrējumu un skābenu ķiršu ievārījumu. Tieši tādēļ mūsu mājās parasti šo kārtojumu gatavo lielajā cepešpannā," tā recepti piesaka Ilva Linde.
Vienkāršie šokolādes – ķiršu cepumi
Iepriecini sevi un mājiniekus, pagatavojot šokolādes un ķiršu cepumus.