ķiršu kūka
Foto: Shutterstock
Ja esi bijis veiklāks par ķiršu cienītājiem un kvalitātes pārbaudītājiem strazdiem vai vienkārši esi dabūjis pilnu grozu ar ķiršiem tirgū vai dāvanā, tad laiks tos pārstrādāt kārumos, kas saldi kā pati vasara.

Lai tiktu līdz ķiršu gardumiem ir viena blakne – ķiršu gaļas atbrīvošana no kauliņiem. Tā tajā dzīvē iekārtots, par visu jāmaksā! Taču, ja atrodi kauliņu izņemšanas metodi, kura padodas vislabāk, tad tālāk jau tikai tehnikas noslīpēšanas jautājums, vienlīdz ātri ies gan ar nazi, gan matadatu vai pudeļu kakliņa metodi. Ja virtuvē vieta atļauj, var iegādāties (vai vēl labāk – aizņemties) ķiršu kauliņu izņemšanas uzparikti. Idejas, kā atbrīvoties no kauliņiem, var lasīt arī šeit.

Kad nu ķirši atkauloti, laiks ķerties pie gatavošanas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!