Vasara ir lieliska, nupat jau sanāk gardu gardie sacepumi katram gulētājam: kartupeļu, gaileņu, kabaču, baklažānu, burkānu un zirnīšu, pupiņu... Makaroni, siers un maltā gaļa pat neskaitās – tās ir mūžīgas un starpsezonālas vērtības, bez kurām, protams, arī vasarā nevar un nevajag dzīvot.
Jaunie kartupeļi bieži tiek vainoti kartupeļu biezputras krīzē, jo jaunajiem, redz, cietes par maz, biezputra sanāk mazliet ūdeņaina. Jaunība nav netikums, kā mēdz teikt, pāries; turklāt – dažādos sacepumos jaunie kartupeļi ir lieliski! Gan tajos, kur pietiek tikai ar kartupeļiem, sīpoliem, olu un un kādu krējuma karoti vien, gan tajos, kur kartupeļus vai kombinēt ar krāsainiem dārzeņiem, gan tajos, kur īru gaumē kartupeļu kārta nosedz sulīgu maltās gaļas slānīti. Izcili arī tas, ka jaunos kartupeļus joprojām var nemizot, un sacepumam tas nekādu skādi nevar nodarīt.